Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

TikTok lansează o nouă funcţie. Ce este opțiunea text-to-image

Tik Tok vine cu o nouă schimbare. Platforma chinezească folosește inteligenţa artificială pentru a genera automat imagini pe baza descrierilor textuale.

Algoritmii corelați între text și imagine au făcut mari progrese în ultimii ani şi mai multe companii, inclusiv Google şi OpenAI, lucrează la sisteme proprii care să genereze cât mai fidel imagini plecând de la descrieri textuale.

TikTok a venit cu o tehnică slimilară pe care o numeşte “AI greenscreen”. Aceasta este acum disponibilă în cadrul aplicaţiei mobile a platformei sociale şi poate fi folosită pentru a genera fundaluri pentru înregistrările video.

La o primă utilizare, aceasta nu pare să fie la un sistem destul de avansat şi nu reproduce cu mare fidelitate descrierile textuale introduse de utilizatori, ci, mai degrabă, face o abstractizare folosind culori foarte vii. Mulți spun că aceasta ar fi chiar ideea companiei.

Un instrument text-to-image foarte performant lăsat la îndemâna a milioane de utilizatori ar fi putut fi abuzat. Unii ar fi putut încerca să creeze imagini violente sau pornografice, ceea ce ar fi generat alte probleme pentru platforma socială.

De altfel, faptul că o platformă socială atât de populară precum TikTok a ajuns să ofere o soluţie text-to-image arată că tehnologia, care în urmă cu puțină vreme era de domeniul imaginaţiei, începe să devină ceva realizabil.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE