Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube: Vladimir Putin, filmat în timp ce îl aștepta nerăbdător și aparent nervos pe președintele Turciei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost protagonistul unui moment ciudat, devenit rapid viral pe internet: liderul de la Kremlin a fost filmat în timp ce îl aștepta nerăbdător și aparent nervos pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Video-ul postat de Joyce Karam, senior correspondent la The National News și cadru universitar la George Washington University, a strâns peste două milioane de vizualizări pe Twitter, la mai puțin de 24 de ore după ce a fost postat. În filmare poate fi observat momentul în care Vladimir Putin intră în camera în care se află doar jurnaliști și îl așteaptă ușor iritat pe liderul Turciei. Acesta afișează grimase de nerăbdare, iar în momentul în care, după aproximativ un minut, Recep Tayyip Erdoğan își face apariția, Putin zâmbește ironic și are un gest de exasperare.

Putin l-a făcut pe Recep Tayyip Erdoğansă aștepte două minute la o întâlnire din 2020

Însă minutul de așteptare nu este tocmai un accident, spun jurnaliști străini. Ei amintesc de o altă întâlnire Putin-Erdoğan, din anul 2020. Atunci, Putin l-a făcut pe Recep Tayyip Erdoğan să aștepte două minute, timp în care liderul Turciei a simțit nevoia chiar să se așeze pe unul dintre scaunele din încăpere. Atunci, momentul a fost prezentat de presa rusă ca un „power play” al Rusiei. Același lucru l-au încercat și turcii, în condițiile în care secvența devenită virală a fost filmată chiar de către jurnaliștii agenției de presă din Turcia, Anadolu.

Momentul de așteptare a fost amplu ironizat pe rețelele de socializare, iar meme-urile cu Mr. Bean au fost vedetele zilei, însă Vladimir Putin are un trecut tumultos și obiceiul deja cunoscut de a face oficiali ai altor state să îl aștepte în încercarea de a câștiga o poziție de forță față de aceștia.

Fostul președinte al Ucrainei l-a așteptat pe Putin patru ore

Inclusiv Regina Angliei l-a așteptat timp de 14 minute la o întâlnire care a avut loc în 2003. Pe lista lui Putin se mai regăsesc Papa Francisc, care l-a așteptat o oră, dar și fostul președinte Donald Trump, la întâlnirea cu care Putin a ajuns cu o întârziere de 45 de minute. Campionul acestui clasament este, de departe, fostul președinte al Ucrainei, Viktor Yanukovych, care l-a așteptat pe Vladimir Putin patru ore.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE