Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCUBE - Utilizatorii platformelor de social media susțin că președintele Joe Biden are o sosie

O nouă teorie a conspirației îl vizează pe președintele american Joe Biden. Unii dintre utilizatorii platformelor de social media susțin că acesta are o sosie. Astfel de teorii au tot apărut de-a lungul timpului și au vizat și alți președinți sau personalități politice.

Un clip postat pe TikTok la începutul lunii iunie îl arăta pe Biden transportând două genți de mână către portbagajul unei mașini. În descriere apare sec: „No comment! (o sosie?!)".

Așadar, niciun indiciu despre momentul, locul sau circumstanțele în care a fost făcută filmarea. Controversa este alimentată și de comentarii - dacă în imagini apare chiar președintele american, acesta, bineînțeles, în calitate de șef de stat, nu și-ar fi cărat singur bagajele.

E nevoie doar de puțină atenție și la hashtagurile care însoțesc postarea pentru a realiza că cine a urcat-o pe TikTok nu îl simpatizează prea tare pe Biden. Printre ele…#trump sau #maga, adică „Make America Great Again”, sloganul lui Donald Trump.

O posibilă explicație întâlnim la una dintre platformele care se ocupă cu fact checking, Snopes: este Joe Biden, dar înainte de a fi președinte. Pare și mai tânăr, deci, posibil să fie o filmare reală, din anii anteriori mandatului la Casa Albă.

Nu este prima dată când circulă informații despre o așa-zisă sosie a președintelui. În 2021, pe internet a circulat o imagine prelucrată cu șeful statului, care era acuzat că și-ar fi trimis sosia să facă vaccinul anti-Covid.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE