Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țevile de termoficare, schimbate fără săpături. Piedone spune că vrea să aplice această tehnică în București

Una dintre marile probleme ale Bucureștiului o reprezintă sistemul vechi de termoficare. Astfel, avariile sunt din ce în ce mai frecvente în ultimii ani. Candidatul la Primăria Generală a Bucureștiului, Cristian Popescu Piedone, a propus un nou sistem de lucru.

Euronews România i-a invitat în dezbatere electorală pe toți candidații. Dezbaterea electorală între candidați este cea mai corectă/eficientă cale de a convinge alegătorii într-o democrație, în campania electorală. De mai multe cicluri electorale, indiferent de tipul acestora, confruntările au dispărut, iar partidele, liderii, candidații le evita cu obstinație.

Alegătorii sunt astfel privați de cel mai important instrument de informare, înainte de exercitarea votului. Este de presupus că scăderea permanentă a prezenței la vot, sentimentul de inutilitate al alegerilor, lehamitea față de clasa politica în ansamblu, sunt generate și de lipsa informațiilor despre programele politice ale actorilor electorali.

Țevile de termoficare, schimbate fără săpături

În direct la Euronews România, Piedone a explicat ce presupune acest sistem modern de schimbare a țevilor fără săpături.

Vitalie Cojocari:"Vorbiți despre faptul că ați renunța la reabilitarea conductelor și ați renunța la săpături. Spuneți despre schimbarea metodei, tehnologia de înlocuire a țevilor de termoficare prin tehnica modernă și eficientă relining. Cum ar putea să funcționeze această metodă în la țevile din București?"

Cristian Popescu Piedone: "Foarte simplu. N-am inventat eu această metodă, este o metodă care s-a pus în aplicare în capitalele europene dezvoltate cu adevărat. Ținând cont de ritmul actual de înlocuire, e nevoie de cel puțin 100 de ani pentru înlocuirea acestui întreg sistem îmbătrânit de termoficare.

Reducerea diametrelor de țeavă, în funcție de consumul și nevoile actuale și intrăm cu o gaură până la un alt punct, acele capace existente din kilometru în kilometru. Dar se poate să folosim ca și carapace vechile țevi și, în interior, cu un diametru puțin mai mic, se pot băga noile țevi. Cu o înțepătură la început, doar cu o săpătură.

E ca și sistemul de irigare, e o cârtiță specială care intră în carapacea conductei vechi, trage conducta nouă, o scoate la un km. Nu săpăm un kilometru, acest ritm de lucru se va reduce semnificativ și vă spuneam că țevile pot fi înlocuite în maximum patru sau șase ani. Dacă înțelegeți termenul de carapace, așa ciuruite cum sunt, ele permit să băgăm țeava nouă, iar ele vor putrezi sau vor rugini. Nu mai săpăm."

Vitalie Cojocari: "Eu acum o să vă citez din ce am găsit la descrierea a ceea ce propuneți dumneavoastră la această tehnică spune în felul următor: nu este potrivit pentru toate situațiile. Reabilitarea țevilor prin relining poate să nu fie adecvată pentru conductele grav avariate sau prăbușite. În astfel de cazuri, înlocuirea conductei poate fi singura opțiune viabilă și, de asemenea, este limitată de dimensiune. Dacă este pe o distanță foarte lungă nu se mai poate aplica."

Cristian Popescu Piedone: "E adevărat, dar lucrul ăsta nu este o poză la întreg nivelul subsolului de unde se află țevile. Acolo unde nu va permite cârtița să treacă prin țeava respectivă, cu siguranță se face o intervenție, dar oricum reducerea de timp raportat la schimbare acestor țevi se va reduce semnificativ. Vă repet, cunosc în detaliu, am studiat în detaliu acest acest punct."

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE