Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țestoasă salvată din flăcări de pompierii români. Peste 50 de pompieri se luptă cu incendiile de vegetație din Grecia

O broască țestoasă a fost salvată de pompierii români trimiși în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație. Viețuitoarea a fost găsită în apropierea flăcărilor din zona Dadia.

 În ciuda temperaturilor ridicate din timpul incendiului, țestoasa a dat semne de viață, după ce pompierii au stropit-o cu apă. Pompierii români, de-a lungul misiunilor în Grecia, au mai salvat și alte animale aflate în în calea flăcărilor, printre care pisici și iepuri. 

 În această perioadă, peste 50 de pompieri români luptă cu flăcările care au devastat Grecia în ultimele săptămâni. Aceștia intervin în mai multe zone din Grecia, unde focul a devastat hectare întregi de vegetație și chiar a amenințat mai multe localități. 

Misiunile desfășurate au vizat limitarea extinderii flăcărilor către zonele locuite și menținerea unei linii de protecție a localității Lefkimi, pe mai multe sectoare. 

După mai multe ore de luptă continuă cu focului, salvatorii au reușit să localizeze și să stingă incendiul.

În această misiune, au fost mobilizați 56 de pompieri români și 12 autospeciale de stingere.

Intervențiile din teren s-au derulat sub directa coordonare a ofițerului elen de legătură, delegat pentru asigurarea bunei  desfășurări a întregii misiuni. 

Acțiunile de sprijin continuă și astăzi, pe raza localității Lefkimmi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE