Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla recheamă peste un milion de mașini electrice pentru probleme cu geamurile. Ce modele sunt vizate

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Compania americană Tesla, controlată de miliardarul Elon Musk, recheamă în service aproape 1,1 milioane de mașini electrice în Statele Unite. Ar putea exista probleme cu geamurile care nu depistează un obstacol, se închid prea repede și există astfel riscul ca degetele oamenilor să fie prinse.

Tesla a identificat un defect pe care l-a raportat Administrației pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA). În mod normal, geamurile electrice ar trebui să oprească din închidere atunci când este detectat un obstacol, precum mâna unui om. Au existat cazuri în care sistemul de protecție nu a funcționat corespunzător, situație în care oamenii riscă să fie răniți.

Reprezentanții NHTSA spun că este vorba despre o încălcare standardelor federale privind geamurile electrice.

În apărarea lor, oficialii Tesla spun că problema se va rezolva printr-o actualizare a softului mașinii, realizată prin Internet.

Tesla recheamă peste un milion de mașini electrice. Modelele cu probleme la geamuri

Vor fi rechemate mașini Tesla Model 3, fabricate între 2017 și 2022, dar și exemplare ale SUV-ului Model Y, construite în 2020 și 2021.

De asemenea, sunt vizate unele modele de Tesla Model S și Model X din 2021 și 2022.

Compania americană a descoperit problema în timpul unor teste de producție realizate în august. Proprietarii mașinilor vor fi înștiințați prin scrisori începând cu data de 15 noiembrie.

Mai mult, Tesla a explicat vehiculele aflate în producție au primit actualizarea de soft începând din 13 septembrie.

Potrivit documentelor înregistrate la NHTSA, Tesla nu a fost înștiințată despre persoane rănite din cauza acestei probleme tehnice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE