Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla recheamă în service 2,2 milioane de mașini electrice. Măsura vizează aproape toate vehiculele vândute pe piața din SUA

Tesla anunță că recheamă în service peste două milioane de mașini în Statele Unite din cauza unei probleme legate de sistemul de avertizare. Defecțiunea vizează aproape toate mașinile electrice vândute pe piața americană de această companie.

Măsura reprezintă o lovitură de imagine pentru compania condusă de Elon Musk. În ultimul trimestru al anului trecut, producătorul auto american a fost depășit pentru prima dată de un competitor chinez la numărul de mașini electrice vândute.

Tot anul trecut, compania a fost nevoită să recheme în China peste un milion de mașini din cauza unei probleme de software.

Verificări în cazul Tesla pentru probleme cu servodirecția

Potrivit Reuters, Administraţia Americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA) investighează mașinile Tesla după ce au fost semnalate probleme cu sistemul de servodirecție. Deocamdată, este realizată o analiză tehnică, un pas necesar înainte ca autoritățile să solicite o eventuală rechemare în service.

NHTSA a anunțat vineri că investigația vizează aproximativ 334.000 de vehicule Model 3 și Model Y începând cu anul model 2023.

Reprezentanții Tesla nu a făcut comentarii pe această temă, notează Reuters.

În iulie 2023, NHTSA a efectuat o evaluare preliminară privind pierderea controlului asupra direcției în cazul a 280.000 de vehicule Tesla Model 3 și Y. Experții au anunțat la acel moment că au identificat un număr de 2.388 de plângeri. Unii dintre șoferi au raportat dificultăți în a roti volanul, iar alții au precizat că au făcut un efort mai mare pentru a face acest lucru.

În decembrie 2023, agenția Reuters a transmis că zeci de mii de proprietari de Tesla s-au confruntat cu defecțiuni premature ale unor componente de suspensie sau de direcție pe parcursul a cel puțin șapte ani, citând mii de documente Tesla.

NHTSA a declarat că are cunoștință de peste 50 de vehicule care ar fi fost remorcate ca urmare a acestei afecțiuni.

Pe 23 ianuarie, Tesla a lansat o actualizare de software gratuită , over-the-air (ce nu necesită prezentare în service, n.red), pentru a remedia problema, a precizat autoritatea de reglementare. Actualizarea software va mări dimensiunea fontului indicatorilor vizuali de avertizare pentru sistemul de frânare, de parcare și de antiblocare a frânelor (ABS).

În urmă cu doar două luni, Tesla a rechemat în service 2,03 milioane de vehicule în Statele Unite pentru a instala noi măsuri de siguranță în sistemul său avansat de asistență a șoferului Autopilot.

Modelul Tesla a fost creat în 2012 în Statele Unite și este comercializat în România din 2021.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE