Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Termen devansat pentru lotul 2 al Autostrăzii A0. Sorin Grideanu: ”Ar putea fi dat în folosință în luna agust, vara aceasta”

Cel de-al doilea lot al Autostrăzii A0 Nord ar putea fi dat în folosință în vara acestui an. În timpul verificărilor pe teren, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că lucrările pe acest tronson vor fi finalizate cu aproape an înainte de termen.

”Aici s-a dat ordin de începere pe 16 august 2022, lucrul efectiv, sau zilele în care s-a lucrat aici, exceptând cele de sărbătoare, zilele de ploaie, sunt undeva la 97 de zile lucrate efectiv pe acest șantier. Vă spun că suntem la un stadiu de 51-52%, ceea ce înseamnă iarăși un progres extraordinar de bun.

Termenul de finalizare ar fi undeva în vara anului viitor, dar după toate discuțiile pe care le-am avut și cu constructorul și cu colegii mei de la CNAIR, probabil în această vară, undeva în luna august, deci undeva cu un an înainte, va fi dat în circulație acest slot, având o lungime de aproximativ 19 kilometri și care în mare, pentru că sunt vreo doi kilometri și după DN 1, ar urma să facă legătura între DN1 și DN2.

Descărcarea pentru DN2, pentru că este prevăzută o descărcare în zona comunei Ștefănești, eu aș dori ca această descărcare să se facă pentru legătura directă dintre DN1 și DN2, astfel încât să poată să fie folosită la capacitate maximă această bucată de autostradă, odată cu această vară. Repet, cu un an înainte va fi dată în circulație față de termenul asumat în contract. Eu vreau să felicit echipele, sunt la mai mult de jumătate, sunt câteva luni în continuare, vreo trei luni-patru, în care vor termina această lucrare.”, a declarat Sorin Grindeanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE