Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambițiile primarului Negoiță: pasajul spre A2, gata de 1 Mai. Pe ce trasee vor mai putea veni bucureștenii spre autostradă

Invitatul lui Vitalie Cojocari, la Euronews Acum, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a detaliat planul pentru aerisirea traficului dinspre oraș spre Autostrada Soarelui.

Printre altele, până pe data de 1 mai, lucrările de construcție la pasajul care ar prelua din încărcarea din zona de sud-est a sectorului - ieșirea spre A2 - ar trebui să fie finalizate. “Termenul este foarte ambițios, am început lucrările acum mai puțin de 3 luni. Dar suntem foarte avansați și am mari speranțe că vom reuși până la 1 mai.” crede Negoiță.

Primăria Sectorului 3 construiește pasajul în regie proprie - o investiție de aproximativ 40 de milioane de lei. Structura se întinde pe 400 de metri și are două benzi de circulație pe sens.

 Deși zona este gâtuită, în acest moment, "era mare nevoie de acest pasaj", argumentează edilul.

“Autostrada Soarelui poate prelua valori mari de trafic. Se circulă tare și se circulă pe două benzi, fără restricții. După aceea, intri pe centură. Are capacitate mică de trafc, se blochează, de câte ori ne întoarcem de la mare, vedem rânduri (n.r. de mașini) care stau să facă dreapta. (n.r. dinspre A2 spre Șoseaua de Centură)” explică Robert Negoiță.

Patru benzi și pod pe rută ocolitoare înainte de "înțeparea" în A2. Semafor în Pantelimon, apoi direct în Constanța

Planul de fluidizare a traficului în zonă presupune și o lățire la patru benzi a porțiunii numite Drumul Între Tarlale - în prezent, o bretea pe care se înghesuie mașini mici și vehicule de mare tonaj. Tot acolo ar urma să apară și un pod peste calea ferată, astfel încât cei care vin din nordul ori sudul Capitalei să aibă și altă opțiune decât traversarea orașului sau blocajele de pe Centură, atunci când vor să meargă spre mare.

Iar ideile lui Negoiță - care așteaptă ca Primăria să preia Drumul Între Tarlale în administrare pentru a demara lucrările - nu se opresc aici.

Sectorul 3 al Capitalei trebuie, totodată, "aerisit", așa că, "pentru cei care vin din Sectorul 2, de exemplu, ambiția este ca după semaforul de la mall-ul din Pantelimon următorul să fie în Constanța. Iar din sectorul 4, dinspre Sud, la fel" mai precizează primarul.


ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE