Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tensiuni pe axa Chișinău - Moscova: Rusia a expulzat un diplomat moldovean

Rusia a anunţat marţi expulzarea unui angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, drept răspuns la o măsură similară a Chişinăului şi pe fondul unei crize în relaţiile bilaterale după ce fragmentele unei rachete ruse doborâte de Ucraina au căzut pe teritoriul unui sat din R. Moldova, a transmis miercuri EFE, citată de Agerpres.

„Această măsură este un răspuns la decizia nejustificată a părţii moldovene de a declara persona non grata un angajat al ambasadei ruse în R. Moldova”, a anunţat într-un comunicat de presă Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse.

Decizia Moscovei a fost deja comunicată ambasadorului R.Moldova în Rusia, Lilian Darii, convocat miercuri la sediul MAE rus.

Republica Moldova a expulzat un diplomat rus

Republica Moldova a anunţat în urmă cu zece zile expulzarea unui diplomat rus de la Chişinău, după ce resturile unei rachete ruse, doborâtă de apărarea antiaeriană a Ucrainei, au căzut asupra satului Naslavcea (raionul Ocniţa).

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (al Republicii Moldova) informează că a decis să declare persona non grata pe teritoriul ţării noastre un reprezentant al ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, care este obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova”, a anunţat guvernul de la Chişinău cu acel prilej.

Diplomaţia R.Moldova a reiterat că atacurile cu rachete împotriva Ucrainei „continuă să accentueze riscurile de securitate şi cetăţenii ţării noastre simt tot mai mult efectele nefaste ale războiului”.

„S-a insistat asupra faptului că atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei generează la rândul lor ameninţări în creştere pentru securitatea energetică a ţării”, potrivit MAE de la Chişinău.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE