Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Temperaturi record în Franța. Focurile de vegetație fac ravagii în sudul țării

Întreaga Franță se află sub avertizări de caniculă, iar meteorologii spun că vor fi înregistrate în continuare temperaturi record, de peste 41 de grade Celsius.

Cincisprezece departamente sunt sub cod roșu, iar alte 69, sub cod portocaliu. Asta în timp ce focurile de vegetație fac ravagii în sudul țării, iar pompierii de acolo sunt în stare de alertă.

15.000 de oameni, evacuați din locuințe

15.000 de oameni au fost evacuați din locuințele lor din sud-estul Franței doar în ziua de luni. Asta în timp ce pompierii se luptă cu cele mai mari incendii pe care le-a trăit vreodată această regiune.

Autoritățile spun că încearcă să stingă două incendii, care fac ravagii de o săptămână. Acest lucru se întâmplă în vreme ce în Franța se înregistrează unele dintre cele mai mari temperaturi din istorie, iar întregul teritoriu se află sub cod de caniculă.

1.200 de pompieri lucrează zi și noapte

În ciuda temperaturilor ridicate, circa 1.200 de pompieri lucrează zi și noapte în regiunea Gironde. Unii dintre localnici spun că speră să își salveze casele, dar pentru moment, cel puțin, nimeni nu știe când pot reveni acasă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE