Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tehnologia și arta, interconectate la Art Safari

La Art Safari, la Palatul Dacia-România, artele, știința și tehnologia au fost interconectate. Motiv pentru care vizitatorii nu s-au mirat dacă, în apropierea lucrărilor lui Dali, au descoperit un velociped din anul 1900. Sau un costum spațial. Sau macheta navetei spațiale Columbia.

Velocipedul este una dintre cele mai simpatice biciclete, dacă judecăm după felul în care arată. Primele velocipede au fost construite de Pierre Michaux la Paris, în anul 1865, iar trei ani mai târziu, a ajuns și în România.

155 de picturi semnate de Theodor Aman

„Ne aflăm în centrul vechi, în inima capitalei, în spatele băncii naționale pe Lipscani în minunatul Palat Dacia-România, viitorul sediu al Pinacotecii București. Anul acesta, puteți vedea marea retrospectivă Theodor Aman, semnată de Elena Olariu, până pe șapte august. Știu că pare mult, dar Art Safari este închis luni, miercuri, deci practic mai sunt doar câteva zile să aveți o șansă unică, oriunde ați fi în România, să veniți la Art Safari ca să vedeți 155 de picturi fenomenale semnate de Theodor Aman. Picturile vin de peste tot, de la Satu-Mare, de la Târgu Mureș, de la Constanța, de la Cluj, dar și de la colecționari private, care nu locuiesc în România și care au vrut să facă parte din această retrospective,” a declarat Ioana Ciocan, manager general Art Safari.

Pentru cei mai mulți, numele lui Marcel Iancu este legat de începutul de secol XX, de mișcarea artistică DADA. Marcel Iancu înseamnă, însă, mult mai mult. În special pentru arhitectura Bucureștiului. La Art Safari, vizitatorii au ocazia să afle mai multe despre personalitatea complexă a acestuia.

„Jumătate din lucrări vin din Israel, grație parteneriatului pe care îl avem cu Muzeul DADA, un muzeu dedicat marelui Marcel Iancu. Artistul și arhitectul român și-a trăit jumătate din viață în România și jumătate în Israel. A lăsat aici o moștenire picturală, dar a lăsat și o moștenire arhitecturală. Dar vă spun în premieră că expoziția va fi mutată la Târgul Mureș unde am și data vernisajului, este 25 august, deci foarte curând,” a declarat Ioana Ciocan, manager general Art Safari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE