Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tehnologia viitorului a devenit deja parte din prezent. Cele mai noi gadgeturi, dar și unelte de ultimă generație sunt expuse la Tech Expo care se desfășoară în aceste zile la București.

De exemplu, putem afla ce se întâmplă în creierul nostru cu ajutorul unui echipament medical ce se utilizeaza la NASA de mai bine de 70 ani, disponibil acum și in România.

Un echipament medical utilizat pentru pregatirea astronautilor, acum disponibil pentru fiecare dintre noi.

Cu ajutorul lui se poate realiza harta creierului, respectiv putem afla daca o persoana este predispusa catre anumite afectiuni asa cum ar fi ADHD, depresie sau dependenta.

Tehnologia, utilă pentru persoanele cu dizabilități

Mai mult, tehnologia poate aduce o îmbunătățire semnificativă a vieții pentru persoanele cu dizabilități.

“Se montează pe rama unor ochelari pentru persoanele care au deficiență de vedere totală si se manipulează o bandă tactilă de pe exterior. În momentul în care atingem această bandă tactilă, dispozitivul declanșează o cameră. Capturează textul și începe să îl transpună în cuvinte, în difuzorul pe care l-am avut încorporat.”, a declarat Dana Petruțan, director de vânzări.

Tot în cadrul expozitiei putem ultima generație de echipamente pentru casă, cum ar fi un aspirator care poate curăța chiar și cafeaua vărsată pe podea sau o grădină de apartament.

Iar cei pasionați de ultimele noutăți în materie de telefoane, la fel le pot găsi în cadrul expoziției. Doritorii care vor să descopere și să testeze aparatele de ultimă generație o pot face până duminică la Romexpo. Intrarea este gratuită, dar este nevoie de o înregistrare în prealabil.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE