Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO: Cum funcționează ochelarii care stimulează starea de ebrietate, unul din cele mai noi gadgeturi ale Poliției Române

Publicat de: Euronews

Poliția Română trece printr-o perioadă de modernizare a echipamentelor tehnice. O echipă Euronews a testat câteva dintre cele mai noi gadgeturi din dotarea Poliției Rutiere, cum ar fi ochelarii care simulează starea de ebrietate sau mahmureala.

Ochelarii care simulează starea de ebrietate

Cele mai interesante gadgeturi sunt cele trei variante de ochelari, care simulează diversele situații în care este interzis să te urci la volan: starea de ebrietate, starea de mahmureală, la o zi după ce consumi mult alcool sau starea generată de consumul de droguri.

Ochelarii redau senzația trăită la o alcoolemie de 1,2 la mie, dar și după consumul de droguri. Aceste teste îi responsabilizează pe oameni să înțeleagă pericolul. Printre echipamente se numără și un aparat radar modern cu memorie, care a înregistrat curând o viteza de 240 km ora, dar și un kit pentru consumul de droguri, care în 25 de minute indică ce substanța a consumat persoană respectivă.

„Dorim să le prezentăm participanților la trafic, în special, conducătorilor de autovehicule riscurile la care se expun în situația în care se află sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive sau chiar conduc atunci când sunt obosiți excesiv pentru că și oboseala reprezintă una dintre cauzele generatoare de accidente, chiar la nivel național,” a explicat Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt de la Brigada Rutieră București.

Cei care au testat ochelarii sunt uimiți de senzațiile trăite. Au descoperit cât de greu este să își menții stabilitatea în oricare dintre cele trei situații redate de ochelari. Iar obiectivul camerei noastre a privit prin ochelari, pentru a vă arăta cât de dificil ar fi să conducem când privirea este afectată în acest fel de alcool sau droguri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE