Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poliția Română vrea să cumpere 75 de motociclete, pe lângă cele 600 de BMW-uri

Poliția Română vrea să cumpere 75 de motociclete, care să aibă cutii de viteze de minimum cinci trepte și să atingă o viteză de cel puțin 200 de kilometri pe oră. 

Vorbim, practic, de un nou contract, estimat la peste 1,8 milioane de euro, care face parte dintr-o licitație mai mare a Poliției Române.

Moțiune simplă împotriva ministrului de Interne

USR a depus moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Potrivit documentului depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, unul dintre motivele moțiunii îl reprezintă achiziția celor 600 de BMW-uri pentru Poliția Română.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Moțiunea simplă are legătură cu achiziția celor 600 de BMW-uri de către Poliția Română de la compania Automobile Bavaria.

Achiziția de mașini BMW pentru Poliția Română stârnește controverse

Ministerul de Interne are nevoie de mașini puternice care să ajute Poliția Rutieră să țină pasul cu bolizii pe șosele României. Este explicația reprezentanților Poliției Române, după ce Sindicatul Europol a acuzat că licitația s-ar fi făcut cu dedicație pentru un mare producător de automobile.

În opinia Europol, o singură companie ar fi putut să respecte caietul de sarcini. Reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei Române spun, însă, că alte trei modele de mașini produse de alte companii ar fi respectat condițiile, dar numai cea câștigătoare s-a prezentat la licitație.

Licitația a fost câștigată de automobile Bavaria și va dota Poliția Rutieră cu cel puțin 300 de mașini BMW și maximum 600, așa cum prevede contractul. Decizia va fi luată în funcție de finanțarea finală. Prețul de achiziție este de 32.000 de euro bucata, fără TVA. Chestorul de Poliție, Marius Dragnea, directorul Direcției Logistice din cadrul Poliției Române, spune că nu s-a înregistrat nicio contestație la Consiliul Național de Soluționare.

Sindicatul Europol a pus la îndoială corectitudinea acestei licitații, susținând că doar modele BMW s-ar fi putut califica după anumite criterii din caietul de sarcini.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE