Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Moțiune simplă împotriva ministrului de Interne. Achiziția celor 600 de BMW-uri pentru Poliția Română, unul dintre motive

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

USR a depus moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Potrivit documentului depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, unul dintre motivele moțiunii îl reprezintă achiziția celor 600 de BMW-uri pentru Poliția Română.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Semnăturile au venit de la deputații USR și de la grupul lui Ludovic Orban

Semnăturile au venit de la deputații USR, 44 la număr, iar alte 10 au fost strânse de la grupul lui Ludovic Orban.

„Deputaţii USR şi deputaţii Forţa Dreptei depun moţiunea simplă împotriva lui Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, intitulată: „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt”. Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat”, a afirmat Moşteanu.

Preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a explicat că moţiunea nu este regulamentară, având în vedere că grupul Forţa Dreptei nu există şi a returnat textul.

După câteva minute, Ionuț Moşteanu a revenit, precizând că a fost modificat textul, indicându-se la iniţiatori deputaţi neafiliaţi în loc de deputaţii Forţei Dreptei.

Depunerea moţiunii a fost acceptată de preşedintele de şedinţă.

Moţiunea simplă va fi dezbătută şi votată săptămâna viitoare în şedinţa de marţi, a decis Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

Moțiunea simplă va fi dezbătută și votată săptămâna viitoare

Moțiunea simplă are legătură cu achiziția celor 600 de BMW-uri de către Poliția Română de la compania Automobile Bavaria. În plus, marți a apărut o nouă informație, potrivit căreia Poliția Română vrea să cumpere și 75 de motociclete, care să aibă cutii de viteze de minimum cinci trepte și să atingă o viteză de cel puțin 200 de kilometri pe oră. 

Vorbim, practic, de un nou contract, estimat la peste 1,8 milioane de euro, care face parte dintr-o licitație mai mare a Poliției Române.

Potrivit legii, o moțiune simplă, chiar dacă este adoptată de către Parlament nu înseamnă automat și demiterea ministrului. Practic, Guvernul nu este obligat să îl și demită pe respectivul ministru.

Distribuie

Taguri