Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fraude online în numele Interpol și FBI. Poliția Română a primit mai multe sesizări în perioada 3-8 august

Poliția Română avertizează asupra unei campanii care se folosește de renumele Europol, Interpol și chiar FBI pentru a induce în eroare victimele. Polițiștii români spun că au primit în ultimele trei zile mai multe sesizări.

Ce metodă foloseau hackerii

Cei care primeau astfel de mail-uri erau avertizați că fac obiectul unor dosare penale după ce ar fi accesat în mod ilegal site-uri care promovează pornografia infantilă.

Acestor victime le erau cerute sume importante de bani, fie pentru a fi oprite cercetările, fie bani care reprezentau amendă penală sau bani pentru a nu fi emise mandate de arestare.

Hackerii se foloseau de persoane cu funcții de conducere din cadrul Europol, Interpol, FBI și chiar Poliția Română.

Europol a avertizat încă din primăvara acestui an cu privire la aceste campanii purtate de hackerii care își doreau să aibă acces la cât mai multe victime. Europol spunea încă de atunci că niciodată nu va percepe bani de la cei care au primit emailuri.

Poliția Română spune că în perioada 3-8 august a primit mai multe sesizări cu privire la aceste situații. Cine se află într-una dintre aceste situații este rugat să anunțe la Poliție sau să facă o sesizare pe site-ul de petiții al Poliției Române.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE