Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Casa viitorului este inteligentă și poate fi controlată de pe telefon. Gadget-urile dezvoltate pentru un smart home sunt tot mai căutate, în special cele care ajuta la reducerea consumului.

Printre gadgeturile care pot diminua consumul în casă sunt termostatele inteligente.

Victoria Perez, sales manager: Când sunteți la muncă sau în vacanță, puteți controla de la distanță sistemul de încălzire și să faceți, astfel, economii la consum.

Vlad Cristea, director de marketing: Punem frumos casa pe 16-18 grade, iar în momentul în care suntem la 3 ore distanță, îi dăm drumul, punem casa pe 20 de grade. Astfel am economisit gaz cât am fost plecați, dar când ajungem acasă avem confort, nu dârdâim de frig până se încălzește locuința.

Vizitatorii spun că vor gadgeturi care să ajute la reducerea consumului de energie și gaze în casă.

Riscul de inundație, eliminat

O altă soluție inteligentă este detectorul de apă montat sub mașina de spălat rufe sau sub chiuvetă, care poate opri o inundație.

Vlad Cristea, director de marketing: Avem o electrovalvă inteligentă. Montăm acest senzor de apă unde pot apărea frecvent inundații. În momentul în care acesta simte apă, el intră pe modul de alarmă și l-am setat în aplicație să dea comandă să închidă electrovalva. Și atunci vecinii o să fie veșnic recunoscători că nu i-am inundat și ne-am limitat și noi daunele din casă.

Nu în ultimul rând, oamenii se gândesc și la sistemele de siguranță.

Florentin Spiță, CEO: Aplicația se leagă cu încuietoarea și ne permite controlul de pe telefon de la distanță. Ne permit deschiderea cu amprentă, ne permit deschiderea cu cod sau cu un card și, bineînțeles, în aplicație.

Genul acesta de gadgeturi sunt utilizate, spre exemplu, de industria hotelieră, unde accesul în cameră se face cu un card, în loc de tradiționala cheie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE