Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bucharest Tech Week: Cea mai mare expoziție de tehnologie din România

Pasionații de tehnologie de ultimă oră pot vizita, în perioada 17-19 iunie, cea mai mare expoziție de profil din România, organizată la București. Evenimentul este dedicat tuturor  pasionaților de tech, iar aceștia pot afla și chiar pot vedea ultimele inovații din domeniu. 

Jocuri video, mașini electrice, accesorii sau sisteme smart. Toate acestea, și multe altele, sunt disponibile la cea mai mare expoziție de tehnologie din România. În fiecare an, Bucharest Tech Week transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei.

Tehnologia ne schimbă viața

„Lângă mine am un sistem modular fable Shape Robotics, un sistem care permite elevilor de școală să realizeze un alt robot, un alt echipament, în doar câteva secunde, datorită modului în care aceste componente sunt interconectate. Este momentul perfect acum, pentru că școlile sunt în mare căutare de laboratoare inteligente,” a explicat Cristian Lăcraru, profesor de robotică la Shape Robotics.

Cea de-a șasea ediție a expoziției și-a propus schimbarea modului în care trăim și gândim, integrând tehnologia în rutina noastră zilnică. Activitățile pe care le desfășurăm zi de zi au fost înlocuite de sisteme care pot fi controlate de la distanță, printr-un simplu click.

„Această tehnologie face din ce în ce mai mult parte din viețile noastre, vieți care sunt din ce în ce mai agitate, din ce în ce mai alerte, și practic, nu fac decât să ne ajute să consumăm mai puțină energie,” a explicat Alexandru Măxineanu, organizator Bucharest Tech Week. 

Lumea evoluează, iar tehnologia foarte avansată a reușit să reunească numeroase elementem ambalate în diverse dimensiuni. Deși ne ușurează viața, tehnologia are și dezavantaje, iar aceasta poate fi o distragere de la lumea reală.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE