Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Te simți anxios? Iată destinațiile pe care să le încerci pentru o resetare mentală

Mulți oameni se confruntă cu o stare de anxietate după sărbători. În timpul sărbătorilor, anumite persoane se simt presate să fie fericite și să se bucure, dar după ce agitația și bucuria din timpul evenimentelor dispare, unele se confruntă cu sentimente de tristețe, singurătate și melancolie.

Pentru a face o tranziție mai ușoară pentru revenirea la normal, îți poți rezerva o vacanță într-una dintre destinațiile de mai jos.

Caraibele promite să îți îmbunătățească bunăstarea mentală

Caraibele se pretează ca locație pentru îmbunătățirea bunăstării mentale. Vremea caldă te atrage în aerul curat, în timp ce ploile de scurtă durată au o conotație terapeutic de eliberare.

Noaptea, se aude ciripitul păsărilor, iar valurile ritmice ale mării induc un somn liniștitor.

StolenTime, rezervată exclusiv adulților - care se prezintă ca o stațiune de wellness care permite oaspeților să evadeze de presiunile lumii moderne - încurajează trezitul devreme cu plimbări pe plajă, plimbări cu bicicleta până la piața de sâmbătă, cursuri de fitness cu foști olimpici și meditație la răsăritul soarelui.

Există o oră de terapie cu vin spumant în fiecare seară, două pagini de cocktailuri cu rom în meniurile de băuturi, un restaurant cu mâncăruri și muzică live seara (dar numai până la ora 23:00, pentru ca oaspeții să nu-și piardă cursul de yoga de dimineață).

Există, de asemenea, multe dincolo de granițele stațiunii prin intermediul activităților. Urcarea pe Gros Piton, desemnat de UNESCO, este o muncă spectaculoasă de două ore pe un vârf stâncos .

Poteca este înțesată de cactuși, palmieri și arbori giganți gumbo-limbo a căror scoarță roșie exfoliată seamănă atât de mult cu pielea arsă de soare încât a câștigat porecla zdrobitoare de "copacul turistului".

În apropiere, există băi cu nămol vulcanic sulfuros pentru o piele strălucitoare și cascade pentru scufundări reci care stimulează circulația.

Bali, târâmul meditației

Fie că vrei să practici meditaţie, yoga sau pur şi simplu să te relaxezi, poți opta pentru o vacanță în Bali. Bali e cunoscută drept Insula Zeilor. Aici găsești munţii încărcaţi de vegetaţie, coastele halucinante, dealurile vulcanice şi plajele întinse. Pe lângă toate acestea, insula indoneziană este al doilea loc din lume, după India, în oferta practicilor de yoga şi meditaţie.

Există numeroase centre și școli de yoga unde oamenii vin să-și dezvolte practica și să-și exploreze spiritualitatea interioară. Peisajele impresionante și atmosfera liniștită a insulei creează un cadru propice pentru aceste practici de introspecție și transformare interioară.

În plus, Bali este considerata un „vortex de energie” sau un „punct de putere” spirituală, unde energia pozitiva este amplificată. Se crede că insula ajută la curățarea și revitalizarea spirituala.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE