Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Yoga pe apă. Un ponton pe râul Dâmbovița a unit iubitorii de mișcare

Publicat de: Euronews

Râul Dâmbovița devine platou pentru diverse activități. Iubitorii de miscare au reușit să facă yoga pe apă, mai exact pe un ponton. Menținerea echilibrului a fost o provocare, dar chiar și așa , scopul exercițiilor a fost îndeplinit. La final, toți cei prezenți au rămas cu zâmbetul pe buze pentru că au avut parte de o astfel de experiență.

O dimineață în care râul Dâmbovița s-a transformat în locul perfect pentru a îmbina sportul și liniștea interioară. Yoga pe râu – asta au făcut mai mulți pasionați ai acestei practici. Au schimbat sală de yoga pe un ponton, iar apele curgătoare ale Dâmboviței le-au create o experiență, cel puțin, neobișnuită.

Participantă: „Este prima oară. Mi-a plăcut foarte mult. La început am fost puțin speriată sincer, la lucrurile la care nu am control sunt puțin asa anxioasă dar a fost bine. Nu am simțit niciun moment frica, mi-am făcut practica corect și asta mă bucură”.

O străveche practică de exercițiu

Yoga este o practică străveche de exercițiu, datează de mai bine de 5000 ani și are originile în India. Este o disciplină bazată pe armonia dintre minte și corp. Exercițiile au scopul să sporească puterea și flexibilitatea corpului, dar totodată să aducă un echilibru și în gândurile celor ce o practică.

Magda Bucur este instructor de Yoga și spune că, în rândul ucenicilor săi, a observat numeroase schimbări pozitive odată cu practicarea acestor exerciții.

Magda Bucur - instructoare de Yoga: „Eu mă bucur că în ultima perioadă din ce în ce mai mulți oameni sunt deschiși și vin cu curiozitate cu mintea deschisă la yoga. Beneficiile pe care le văd la cursanții mei, după practici chiar sunt: că fie au o postură mai corectă, au un spate mai drept, fie nu-i mai dor umerii, șoldurile, gâtul, fiecare vine și îmi spune că mă simt fizic mult mai bine, iar după încă ceva practică oamenii vin și îmi spun: astăzi am avut o zi foarte grea la birou, am venit la tine la clasă și m-am liniștit mă duc acasă fără stres. De fapt yoga asta face: te pune în contact cu corpul tău, îți calmează mintea, te relaxează și te face să te raportezi mai bine la tine și la cei din jur”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE