Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Suspectul în cazul atacului mortal din Canada, arestat. Myles Sanderson a murit în spital din cauza rănilor pe care și le-ar fi provocat

Polițiștii din Canada l-au prins pe bărbatul suspectat de comiterea atacului prin înjunghiere în urma căruia 10 oameni au murit, iar alți 18 au fost răniți. Myles Sanderson a murit la spital, după ce a fost arestat. Surse din rândul anchetatorilor spun că bărbatul, în vârstă de 32 de ani, s-a stins din cauza rănilor pe care și le-ar fi provocat singur, relatează The Guardian.

Myles Sanderson a intrat în ”suferinţă medicală”, la scurt timp după ce a fost arestat. Bărbatul a fost transportat la spital, unde a murit, a anunțat miercuri noapte comisarul adjunct Rhonda Blackmore, reprezentant al Poliției Călare Regală din Canada, conform The Guardian.

Anchetatorii au găsit un cuțit în camioneta pe care polițiștii au izbit-o și apoi a ajuns într-o șanț de pe marginea morții. Polițiștii nu au făcut declarații cu privire la cauza morții bărbatului.

Surse din rândul anchetatorilor au confirmat pentru The Guardian că Myles Sanderson a murit, la scurt timp după ce a fost prins, în condițiile în care Poliția a izbit mașina pe care o furase. Aceleași surse au mai precizat că bărbatul a murit în urma unor răni pe care și le-ar fi provocat singur.

În aceste condiții, polițiștii ar putea să nu afle niciodată care a fost motivul pentru care Sanderson a înjunghiat mai multe persoane, a menționat Blackmore.

Polițiștii canadieni au demarat miercuri după-amiază o nouă operațiune de căutare, inclusiv cu aeronave. Anchetatorii au fost mobilizați, după un jaf care ar fi fost comis Sanderson, înarmat cu un cuțit. Pentru a fugi de la fața locului, individul a furat o camioneta.

Ulterior, autoutilitara a fost văzută gonind pe o autostradă cu 150 de kilometri pe oră, polițiștii primind nu mai puțin de 20 de apeluri în acest sens. Pentru a proteja populația, polițiștii au reușit să-l ”direcționeze” pe Sanderson în afara şoselei în apropiere de Rosthern, Saskatchewan, unde a şi fost arestat.

Potrivit polițiștilor, a fost demarată o anchetă separată cu privire la circumstanțele în care a murit bărbatul.

Moartea tânărului a survenit la scurt timp după ce părinții lui Sanderson au făcut un apel emoţionant la fiul lor să se predea.

În vârstă de 32 de ani, Sanderson era acuzat de implicare în atacul care a devastat comunitatea indigenă James Smith Cree Nation şi satul Weldon.

După moartea acestuia, autoritățile canadiene au făcut publice numele celor 10 victime cu vârste cuprinse între 23 şi 78 de ani: Thomas Burns (23), Carol Burns (46), Gregory Burns (28), Lydia Gloria Burns (61), Bonnie Burns (48), Earl Burns (66), Lana Head (49), Christian Head (54), Robert Sanderson (49) și Wesley Petterson (78).

Toate victimele aparţineau comunității James Smith Cree Nation, cu excepţia lui Petterson, care trăia în Weldon, în nordul Saskatchewan.

Alte 18 persoane au fost rănite în atac, considerat printre cele mai grave din istoria modernă a Canadei. Poliţia a declarat că unele victime au fost alese intenţionat, în timp ce altele au fost, aparent, la întâmplare.

Inițial, fratele lui Myles Sanderson, Damien (31 de ani) a fost şi el suspectat în cazul atacului. El a fost găsit mort luni, în apropiere de locul atacurilor. Autorităţile spun că rănile sale nu erau auto-provocate.

Myles Sanderson, suspectul în cazul atacului din Canada, era recidivist și era un istoric violent

Potrivit sursei citate, Sanderson era recivivist și avea un istoric violent îndelungat. Din documentele de cauțiune făcute publice marți reiese că bărbatul a avut 59 de condamnări în 20 de ani, inclusiv pentru violenţă domestică, atac cu armă şi atac asupra unui poliţist.

În urmă cu şapte ani, el a atacat şi înjunghiat una dintre vicimele ucise în atacul din weekend.

Ministrul Siguranţei Publice, Marco Mendicino, s-a declarat ”extrem de îngrijorat”, în condițiile în care Comisia pentru cauţiune l-a eliberat pe Sanderson după ispășirea a două treimi din pedeapsă, cu toate că existau temeri c-ar putea recivida.

Tânărul ispăşea o pedeapsă de patru ani şi patru luni pentru atac, atac cu armă şi atac asupra unui poliţist.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE