Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: DNA a descins la ISU Dâmbovița și ridică mai multe documente cu privire la cazul exploziilor din Crevedia

Procurorii DNA au descins miercuri dimineață la sediul ISU Dâmbovița și ridică mai multe documente cu privire la dosarul stației GPL care a explodat sâmbătă seară, provocând moartea a două persoane și 56 de răniți, au confirmat surse pentru Euronews România.

Descinderea este efectuată de procurorii DNA de la secția militară, care caută documente privind controalele și măsurile dispuse de IGSU în cazul stației GPL din Crevedia, în condițiile în care aceasta a continua să funcționeze și după ce a fost închisă în septembrie 2020.

DNA, două doasare penale în care sunt implicați funcționari

Direcția Națională Anticorupție a deschis deja două dosare penale vizând săvârșirea unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu a mai multor funcționari cu obținere de foloase necuvenite în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia.

”Pe rolul Direcției Naționale Anticorupție au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, unde în cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc două explozii.”, se arată într-un comunicat al instituției.

Totodată, Parchetul General are în lucru un dosar penal care vizează stabilirea cauzelor deflagrației, dar și rolul pe care îl aveau instituțiile în acest caz, în condițiile în care stația GPL era închisă, în acte, încă din 30 septembrie 2020.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE