Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA, lovite de o furtună de zăpadă. În Pennsylvania, aproximativ 150 de mii de locuitori au rămas fără curent electric

O furtună puternică de zăpadă a lovit Nord-estul Statelor Unite. Școlile au fost închise, iar drumurile au fost blocate. Meteorologii au emis avertizări meteo pentru mai multe state precum New York, Pennsylvania sau Rhode Island. 

 În unele regiuni, stratul de zăpadă a atins 40 de centimetri, un nivel fără precedent în ultimii doi ani. 

”Avem parte de mai multă zăpadă decât ne așteptam. Și copiii sunt fericiți pentru că nu merg la școală astăzi și poate nici mâine dacă va continua să ningă așa”, spune un localnic. 

Pană de curent masivă în Pennsylvania

În Pennsylvania, în jur de 150 de mii de locuitori au rămas fără curent electric. Mai mult, traficul aerian a fost perturbat. Peste o mie de zboruri din New York și Boston au fost anulate, iar peste 2.500 au avut întârzieri. 

”Aici, în nord-estul Pennsylvaniei, am anticipat o furtună de zăpadă și, cu siguranță, am avut parte de ea”, spune un localnic. 

”Echipele de deszăpezire au început să lucreze, cred că în jurul orei trei sau patru dimineața, așa că situația de pe drumuri nu era prea rea când am ieșit. Însă multe dintre parcări, multe dintre alei erau blocate cu aproximativ treisprezece centimetri de zăpadă”, a menționat un altul.  

La New York, școlile vor rămâne închise pentru mai multe zile. Ultima ninsoare a avut loc în oraş în luna ianuarie şi a pus atunci capăt unei perioade de 700 de zile fără zăpadă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE