Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

83 de decese în SUA, din cauza vremii. Au fost și minus 30 de grade, zboruri anulate și școli închise

De aproape două săptămâni, Statele Unite ale Americii sunt traversate de un aer extrem de rece, care a adus diverse fenomene meteo, precum furtuni înghețate sau așa-numitele ploi de gheață. Frigul arctic s-a instalat în zona Marilor Lacuri și în partea de nord-est.

O furtună de zăpadă a traversat nordul țării și a coborât spre coasta de est. În ultimele zile, peste 100 de milioane de oameni au primit alerte de îngheț și zăpadă abundentă. La New York se anunță zăpadă și ger până luni, iar unele școli au fost deja închise.

Din cauza fenomenelor meteo, cel puțin 83 de oameni au murit în SUA, în ultimele două săptămâni, potrivit publicației Independent. Au fost raportate decese în Illinois, Kansas, New Hampshire, New York, Wisconsin şi Washington.

Vreme extrem de rece în SUA, cu temperaturi de minus 30 de grade

Cele mai multe decese au avut loc în Tennessee și Oregon, iar guvernatorul din Oregon a decretat stare de urgență, deoarece statul este lovit de ploi de gheață și furtuni de iarnă, care au provocat căderi de copaci, întreruperi mari de curent și cel puțin 16 morți. În nord-vestul acestui stat, au fost peste 100.000 de întreruperi de curent electric într-o singură săptămână, după o furtună cu gheață.

În Philadelphia, unul dintre cele mai aglomerate orașe din nord-estul SUA, zăpada a atins 10 centimetri și continuă să ningă, ceea ce este destul de rar în zonă. Mai multe zboruri au fost anulate pe aeroportul local, iar unele școli au fost închsie. Furtunile severe de iarnă au declanșat haos în transporturile din întreaga țară, ceea ce a dus la mii de anulări și întârzieri de zboruri.

Sunt deja două săptămâni de frig și zăpadă și în statul Virginia, pe coasta estică a SUA. Vizibilitatea redusă a porovocat și un incident pe o autostradă din acest stat, unde un mic avion de pasageri a aterizat de urgență pe carosabil. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Este zăpadă mare și în capitala Washington, dar și la New York. În unele zone, temperaturile au coborât la minus 30 de grade.

În statul Florida, meteorologii spun că temperaturile scăzute ar putea avea un impact negativ asupra vieții animalelor sălbatice, provocând un fenomen rar, decesul iguanelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE