Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, sub un val de ger. Au fost minus 18 grade, iar temperaturile se mențin câteva zile, apoi vor ajunge și la 11 grade

România este cuprinsă de un val de ger, care vine după ce, în zilele trecute, jumătate din țară a fost acoperită de ninsori. Vremea rămâne geroasă și în zilele următoare. Este posibil să ningă din nou marți, iar apoi vor urma două zile de temperaturi ridicate.

În București a fost record de temperatură negativă în această iarnă. La stația meteo Băneasa s0au înregistrat minus 9,9 grade.

Alternanță de temperaturi în România

Mihai Huștiu, meteorolog ANM: "A fost o noapte rece, în care temperatura a coborât până sub minus 18 grade în partea de sud și de est a Transilvaniei. A fost rece și în Capitală. În zona Băneasa, temperatura a scăzut la minus 10 grade pe parcursul nopții.

Iar această vreme rece, local geroasă noaptea și dimineața, se va menține până marți, o vreme stabilă, fără precipitații. Dar în zonele joase de relief și mai ales în partea de sud, ne așteptăm să fie ceață, care și la această oră reduce vizibilitatea în mai multe județe din Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Au fost emise și avertizări privind acest fenomen în mai multe județe din partea de sud.

Acest fenomen fa fi prezent atât luni, cât și marți, iar apoi vor fi precipitații care se vor extinde, de marți, spre vest, centru și nord. Dar, începând de marți, avem o tendință de încălzire la mijlocul săptămânii, mai ales miercuri și joi, când, în sud, am putea să avem temperaturi maxime de 10-11 grade.

Alternanțe termice de la o zi la alta, după ce la mijlocul săptămânii, temperaturile cresc în toată țara și sunt temperaturi mai mari decât norma climatologică a perioadei, dar reapar precipitații, ninsori, dar și ploi și lapoviță, cu posibile depuneri de polei. La munte, tot la mijlocul săptămânii, ne așteptăm ca și vântul să devină mai intens, vor fi și ninsori și viscol. După această încălzire de la mijlocul săptămânii, vremea se răcește din nou."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE