Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viscol, aer polar și trafic blocat în Europa. Furtuna de zăpadă Juan a lovit Spania, iar meteorologii anunță în continuare ninsori și frig

Este vreme rea și în Europa, unde mai multe țări se confruntă cu zăpadă, viscol și ploi abundente care au provocat haos în traficul aerian, feroviar și rutier. Aproape toate țările, chiar și cele din sud, sunt traversate de furtuni de zăpadă care au restricționat circulația pe autostrăzi, cea feroviară și au blocat unele aeroporturi.

Viscol, aer polar și trafic blocat în Europa

În nordul și vestul Europei, meteorologii anunță în continuare ninsori abundente. Ministerul român de Externe a emis o avertizare de călătorie pentru Bulgaria, unde este cod portocaliu de ninsori pentru mai multe regiuni.

În Spania, autostrăzile au fost închise parțial, iar unele în totalitate, din cauza zăpezii abunbdente. De altfel sudul Europei este traversat de furtuna de zăpadă numită Juan care a făcut ca autoritățile să emită alerte de frig și zăpadă abundentă.

VEZI GALERIA
9 imagini

În sudul Austriei, ploaia căzută înainte de zăpadaă a provocat polei și a făcut drumurile inpracticabile. În Karnitia, din sudul Austriei, poleiul a îngreunat traficul și a provocat multe accidente.

În mai multe țări din Balcani, vizibilitatea este redusă din cauza viscolului. În Bosnia, Croatia și Slovenia, zăpada este abundentă, iar condițiile de trafic sunt îngreunate de viscol, polei și vizibilitate redusă. Mai multe autostrăzi au fost închise.

În Germania, mai multe zboruri au fost anulate. Și în Franța au fost probleme din cauza ninsorii. Trenurile spre și dinspre Paris au fost anulate. Belgia este traversată și ea de un val de aer polar care a adus ger și ninsori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE