Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu: Aproape 30% dintre români cred că astăzi este cea mai bună perioadă când se trăiește

În comunism se trăia mai bine. Aceasta este una dintre frazele des auzite în întâlnirile cu părinții sau bunicii. Ei bine, acest lucru este departe de a fi adevărat.

Potrivit unui studiu, 29% dintre români cred că astăzi e cea mai bună perioadă în care să trăiești la noi în țară, pe când doar 15% cred că le-a fost mai bine în timpul comunismului.

Cu toate că astăzi avem un război la graniță, 29% dintre români consideră că din 2007, după aderarea la Uniunea Europeană, și până acum s-a trăit cel mai bine.

Studiul arată că următoarea perioadă dezirabilă este cea interbelică. 20% dintre respondenți spun că atunci s-a trăit cel mai bine în România, deși perioada a fost marcată de marea criză economică mondială și avansarea legionarismului și nazismului.

Doar 15% dintre români spun că s-a trăit mai bine în vremea lui Ceaușescu

Deși am auzit de foarte multe ori că în comunism era mai bine, doar 15% dintre respondenți consideră că în România chiar s-a trăit mai bine în perioada lui Nicolae Ceaușescu.

Dacă ne uităm la datele privind respondenții, 38% dintre tineri spun că preferă perioada actuală.

Cei cu vârsta cuprinsă între 30 și 45 de ani aleg comunismul, iar cei cu vâsta cuprinsă între 45 și 65 de ani preferă perioada interbelică.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.071 de persoane, reprezentativ pentru populația cu vârsta de 18-65 din mediul urban.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE