Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu: 56% dintre marile companii vor să-și îmbunătățească productivitatea cu Inteligența Artificială

Cele mai mari companii din lume au așteptări de la Inteligența Artificială. Opt din zece lideri de companii de la nivel global cred că tehnologia ar putea să le îmbunătățească productivitatea în următorii trei ani, arată cel mai recent studiu Deloitte.

Potrivit raportului, mai mult de jumătate dintre liderii de companii au spus că se vor concentra pe beneficiile tactice oferite de tehnologie. Astfel, 56% dintre lideri vor să folosească inteligența artificială pentru îmbunătățirea eficienței și a productivității companiei pe care o conduc. În timp ce, o treime dintre aceștia și-ar dori o reducere a costurilor. 

Cum văd managerii procesul de implementare a Inteligenței Artificiale în companiile lor 

22% cred că organizaţiile sunt bine sau foarte bine pregătite pentru a rezolva aspectele problematice legate de capitalul uman. Iar 47% dintre organizaţii susţin că îşi învaţă suficient angajaţii cu privire la funcţiile, beneficiile şi valoarea generate de Intelingența Artificială.  

Studiul mai arată că majoritatea organizaţiilor se bazează în continuare pe soluţii clasice. Peste 70% dintre liderii globali folosesc deja aplicații menite să sporească productivitatea. 68% folosesc aplicaţii standard, 61% platforme de tip enterprise şi într-o proporție de 56% tehnologii bazate pe modele lingvistice mari disponibile public.

Mai trebuie spus că studiul a fost realizat în perioada octombrie-decembrie 2023. La sondaj au participat peste 2.800 de lideri de business şi de tehnologie cu expertiză în inteligența artificială. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE