Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stela Popescu și Alexandru Arșinel, cuplul de poveste și umor al teatrului românesc

Publicat de: Euronews

Teatru, film, muzică, nenumărate emisuni de divertisment și spectacole de comedie jucate împreună cu o pasiune fără margini. Așa poate fi descrisă cariera de patru decenii a cuplului format de marii maeștri ai teatrului românesc, Stela Popescu și Alexandru Arșinel.

În 1978, Alexandru Arșinel a devenit partener de scenă al Stelei Popescu, iar până la moartea artistei, în 2017, au fost unul dintre cele mai joviale și pline de umor cupluri de actori ale scenei românești.

Întâlnirea dintre cei doi a fost întâmplătoare, Alexandru Arșinel l-a înlocuit într-o vară pe actorul Ștefan Bănică într-un spectacol. Până la finele sezonului estival, acelui spectacol i s-au succedat altele. Toate au avut succes. De atunci, Stela și Arșinel au rămas împreună pe scenă.

Un parteneriat care i-a făcut pe mulți dintre români să creadă că Stela și Arșinel formau un cuplu și în viața obișnuită. Însă cei doi au format un cuplu doar în lumina reflectoarelor, Stela Popescu a fost căsătorită cu textierul Puiu Maximilian, cu care a avut un copil, iar Arșinel cu Marilena, cu care a avut doi copii. Însă, cu siguranță, Stela Popescu a fost un capitol important din viața actorului, căci odată cu dispariția sa, Arșinel a spus că s-a dus și o parte din el.

Cei doi sunt recunoscuți pentru spectacolele de la Teatrele de Revistă și Comedie, pentru scheciurile pline de umor difuzate de sărbători la televiziunea națională, pentru spectacolele cu care au făcut numeroase turnee în jurul lumii, dar și pentru producțiile cinemtaografice, precum Sexy Harem Ada-Kaleh, Vară sentimentală sau În fiecare zi mi-e dor de tine.

În stagiunea 2008-2009, spectacolul Aplauze, aplauze a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu - Alexandru Arşinel. Totodată, pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiţi, în 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE