Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sporus Meijs, inginerul care a cheltuit aproape 50.000 de euro pentru a-și modifica înfățișarea. De ce a vrut să-și tatueze corpul în întregime

Sporus Meijs, un inginer de 53 de ani din Paris, a cheltuit 50 de mii de euro, valoarea unui Audi A5 nou, pentru a-și modifica înfățișarea. El și-a tatuat aproape în întregime trupul, și-a făcut intervenții chirurgicale și a început să poarte cercei, potrivit Profimedia.

Ce l-a inspirat să-și schimbe aspectul fizic?

Ideea de a-și schimba în totalitate aspectul fizic a apărut la vârsta de 11 ani, când Sporus Meijs a văzut coperta albumului ”Tattoo You” al trupei The Rolling Stones. De atunci, a început să-și tatueze tot corpul și să-și facă piercing-uri.

”În ’81, a fost lansat albumul trupei Rolling Stones, „Tattoo You”. A fost ca o lovitură de fulger pentru mine momentul în care am văzut imaginea. Îmi amintesc că am văzut chipul tatuat pe copertă și am știut imediat că acel lucru urma să fie pentru mine, la un moment dat”, spune inginerul.

Cea mai extremă intervenție chirurgicală a sa a fost îndepărtarea completă a testiculelor și a scrotului, în 2015, astfel încât să poată deveni eunuc.

Sporus a început să-și descopere corpul la vârsta de 10 ani, experimentând cu câțiva cercei temporari în urechi, în mameloane și în nas, pe care îi putea ascunde sau înlătura în timpul orelor la școală. La 16 ani și-a făcut primul tatuaj „adevărat” cu o panteră pe umărul drept, pe care l-a acoperit, între timp cu altele.

Sporus este de părere că trupul său este o pânză pe care poate picta și care exprimă echilibrul între trei elemente majore care îl caracterizează: sexualitatea, arta pură și religia.

”În adolescență m-au interesat toate informațiile referitoare la ritualurile triburilor, tatuajele și modificările corporale pe care le-am văzut. Am citit și am descoperit bărbați care nu aveau organe sexuale, eunuci”, a spus el.

”Când am citit despre un băiat care fusese castrat, asta a declanșat ceva în mine. Mi-am dat seama că acest lucru este posibil și mi-a rămas mereu în minte, din acel moment. Nu mi-a plăcut niciodată corpul meu, așa cum era, eram destul de nesigur în legătură cu sexualitatea mea, ca orice adolescent, dar, dincolo de asta, am simțit că ceva nu este în regulă.

Întotdeauna am simțit nevoia să-mi transform corpul și am simțit dorința irezistibilă de a deveni eunuc. Sunt foarte fericit și zen cu corpul meu, așa cum este acum. Nu intenționez să devin mai feminin. De multe ori, oamenii nu realizează că există un întreg spectru între „100% femeie și 100% bărbat”.

Sporus și-a adus aminte de copilăria lui, care spune că a fost una fericită, deși destul de conservatoare.

”Vin dintr-o familie <<normală>>. Mama mea a fost coafeză înainte să mă nasc eu, tatăl meu a fost marinar și nu era tatuat, de altfel”, a spus Sporus. ”Părinții mei au divorțat mai târziu, dar m-au iubit, deși erau oarecum conservatori.”

Inginerul francez are aproape 100% din corpul său acoperit de tatuaje.

”Întregul meu corp este tatuat, în acest moment, inclusiv globii oculari, unghiile, cu excepția tălpilor, care sper să fie tatuate până la sfârșitul anului, și câteva retușuri ici și colo”, a spus el. În ceea ce privește modificările corporale, limba mea este despicată, dinții de jos sunt piliți, iar cei de sus sunt acoperiți cu titan, urechile mele sunt tăiate și alungite, septul meu este perforat”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE