Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tatuajele, din ce în ce mai populare în România

În ultimii ani tatuajele au devenit foarte comune, fiind făcute pentru exprimarea personalității și pentru încrederea în sine, arată studiile psihologice. Popularitatea lor recentă a fost adusă odată cu valul hippie al anilor ' 70, care a ajuns până azi la campanii de marketing.

Unii clienți aleg modele mai neobișnuite

Karina a studiat arhitectura, dar a simțit că meseria de artist tatuator îi oferă mai multa libertate. Tatuajele reprezintă povestea vieții sale pe care a vrut să și-o coloreze pe piele.

Karina: ”Primul meu papagal poli și cu versiunea lui demo mică, cu asta am început, de altfel. Primele mele tatuaje, semnăturile părinților mei. Așa am început, și așa recomandă, de obicei, clienților să înceapă cu ceva mic și foarte reprezentativ.”

Fiind pasionat de arta, Silviu a pus mâna pe un stilou de tatuat la 15 ani. Mai târziu, când s-a mutat la Cluj Napoca și-a căutat un mentor, care apoi l-a și angajat. Primul său tatuaj pe care l-a realizat a fost o literă chinezească pentru o fată.

Silviu: ”Păi de ce le mai multe ori își fac un tatuaj în urma unui eveniment din viața personală. Nu știu. A murit cățelul, s-a căsătorit, o născut nevasta. O murit pisica, nu știu motivele, sunt extrem de variate.”

Astăzi spune că face unul dintre cele mai neobișnuite tatuaje: cuvântul mujdei. Ideea îi aparține lui Tibi, un It-ist din Cluj-Napoca. Pentru că îi place usturoiul, a zis, de ce nu? Prietena lui nu este foarte încântată de idee, cu toate că ea a fost cea care i-a dăruit voucherul cadou pentru a-și îndeplini acest vis pe care l-a avut din adolescență.

Tatuajele, folosite în campanii de marketing

Tatuajele au devenit atât de comune, încât sunt folosite și pentru campanii de marketing. Bonțida Fever este provocarea pe care a lansat-o anul acesta Festivalul Electric Castle pentru  fani. 300 de tineri și-au făcut tatuajul. În schimb au primit acces gratuit la festival pe viată. 

Cezar are 26 de ani și este tatuator artist și analist la o firmă de construcții. Primul sau tatuaj a fost o cruce întoarsă tatuată pe picior, iar ultimul este Bonțida Fever. 

Cezar: ”Tatuajul de la Electric, prima oară am auzit de provocare, da, a fost o provocare, de la o prietena. Am aflat și duminică după-amiază mi-am făcut mie, au mai venit încă 13 persoane într-o după masă.”

David si-a făcut tatuajul chiar la limită. Cu o oră înainte ca aceasta campanie să se termine, a căutat in disperare un tatuator la miezul nopții.

David: ”Vede prietena mea oferta asta și zice mă hai să ne facem, să ne facem, să mergem și anul asta și toți anii de acum înainte și am zis hai să-l facem.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE