Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poveștile din spatele scenei, la Electric Castle. Peste 1.000 de voluntari au participat la organizarea festivalului

În spatele unui mare  festival  precum Electric Castle stau echipe întregi de oameni gata să dea tot ce-i mai bun din ei. Printre aceștia sunt și voluntarii. Anul acesta la festivalul de la Bonțida câteva rotițe din festival au fost mișcate de aproximativ 1.000 de voluntari împărțiți pe 13 departamente. Unul dintre ele este departamentul de Acces, chiar de unde începe experiența celor patru zile electrice. 

Andreea Bîzîc are 24 de ani, în mod normal lucrează ca programator, dar își rezervă câteva zile pe vară pentru a face voluntariat la festival. Pentru ea voluntariatul  este un hobby, face asta de mai bine de 10 ani și simte că se încarcă de energie când oferă ajutor necondiționat. 

Andreea Bîzîc, voluntar Electric Castle: ”Ador voluntariatul si l-am adorat întotdeauna. O sa fac voluntariat pana mor și o sa spun asta întotdeauna.”

Reporter: Ai mai fost și anii trecuți?”

Andreea Bîzîc, voluntar Electric Castle: ”Da, vin din 2019 la EC și am început ca un simplu voluntar la parcare, n-aveam pic de experienta pentru Electric Castle și ușor, ușor am urcat la shift pe alte departamente și anul asta am ajuns sa fiu coordonator.”

Reporter: ”Mai sunt locuri în care faci voluntariat?”

Andreea Bîzîc, voluntar Electric Castle: ”Nu mai fac, de obicei mai făceam în liceu, cand îmi permitea timpul la Crucea Roșie, la Consiliul Elevilor, pe unde apucam și unde se găseau disponibilități. dar în principal la Crucea Roșie unde am făcut 10 ani de voluntariat și deocamdată sunt inactivă pentru că nu am avut timpul necesar.”

Reporter: ”La ce simți ca te-a ajutat voluntariatul?”

Andreea Bîzîc, voluntar Electric Castle: ”Sa mă dezvolt în viața ca persoana, sa știu cum sa gestionez situația, cum să vorbesc cu oamenii eventual.”

A noua ediție Electric Castle are loc în perioada 19-23 iulie, a Castelul Bánffy de la Bonțida, Cluj. În cadrul festivalului vor activa 12 scene și va fi amplasat un camping cu 20.000 de participanți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE