Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spitalele modulare COVID, redeschise. Peste 9.000 de oameni infectați în ultimele 24 de ore

Cazurile de COVID cresc alarmant și creează îngrijorare în rândul autorităţilor. De câteva zile, numărul persoanelor infectate se apropie de 10.000.

În ultimele 24 de ore, peste 9.000 de oameni au fost diagnosticați cu COVID, iar în unitățile medicale ajung tot mai mulți pacienți. Deja la Timișoara, prefectul a cerut să se redeschidă spitalele modulare.

Capacitate de 30 de paturi

La stadionul CFR din Timișoara funcționează un spital modular COVID, care aparține de Spitalul Clinic Militar. Momentan sunt internați doar șapte pacienți,

Oana Stancu, medic: „Este vorba despre pacienți vârstnici, cu comorbidități, forme medii de boală, deci nu sunt forme severe în prezent. Și în ceea ce privește valul șase, pe care îl așteptăm și în mijlocul căruia ne aflăm oarecum, noi suntem pregătiți cu o capacitate de 30 de paturi.”

Numărul zilnic de cazuri din orașul de pe Bega este de zece ori mai mare față de acum o lună, susțin autoritățile.

Oamenii poartă rar mască

Direcția de Sănătate Publică recomandă oamenilor să poarte mască de protecție în spațiile închise, în mijloacele de transport, dar și în spațiile aglomerate. Totuși oamenii nu prea obișnuiesc să poarte mască.

„Prea puțin, foarte rar. Rar, câte unul mai vine, dar nu, nu… În general, nu. Tineri mai puțin, oamenii eventual mai în vârstă sau chiar la vârstă mijlocie am observant că poartă”, spune un taximetrist.

Cornelia Bubatu, purtătoare de cuvânt DSP Timiș: „Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să vă testați, să mergeți la medical de familie, în centrele de evaluare și tratament sau la unitățile de primiri urgențe, pentru a primi medicația adecvată.”

Numărul cazurilor va ajunge la zece mii pe zi

Ministrul Sănătății atarge atenția că numărul cazurilor va depăși în curând zece mii pe zi.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Vom vedea unde se va opri creșterea, estimările noastre arătau în jurul datei de 15 august, dar în mod evident această medie zilnică de zece mii de cazuri pe zi va fi depășită în săptămânile următoare.”

De la începutul pandemiei și până acum în România au fost înregistrate peste trei milioane de cazuri de COVID, iar numărul deceselor a ajuns la aproape 66 de mii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE