Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Speranțe pentru bolnavii de cancer de piele. Un vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager are rezultate promițătoare

Publicat de: Euronews

Pentru prima dată, tehnologia ARN mesager s-a dovedit a fi eficientă împotriva unei forme mortale de cancer de piele, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu publicat recent.

Vaccinul reduce cu 44% riscul de recidivă sau deces

Vaccinul experimental împotriva cancerului, realizat de Moderna și Merk, care utilizează tehnologia ARN mesager, comercializat sub numele de Keytruda, a dat rezultate bune în testele din stadiul intermediar la pacienții care se luptă cu boala. După intervenția chirurgicală și după un an de tratament cu serul experimental, pacienții cu melanom din cadrul studiului au înregistrat o reducere cu 44% a riscului de recidivă sau de deces, comparativ cu pacienții care au primit doar Keytruda, potrivit anunțului.

Companiile nu au făcut publice rezultatele studiului în sine și acestea nu au fost încă revizuite în mod independent.

„Rezultatele de astăzi sunt extrem de încurajatoare pentru tratamentul cancerului”, a declarat Stéphane Bancel, directorul executiv al Moderna, într-un comunicat de presă, citat de „The Washington Post”.

Studiul a implicat 157 de pacienți cu melanom în stadiul 3 sau 4 și care se confruntau cu un risc ridicat de recidivă. Pacienții au fost împărțiți în mod aleatoriu în două grupuri. Înainte ca autoritățile din domeniul sănătății să ia în considerare posibilitatea de a permite introducerea pe piață a medicamentului este nevoie de rezultate pozitive într-un studiu mai amplu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE