Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șofer drogat, implicat într-un accident înfiorător în Olt. O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite

O femeie, în vârstă de 45 de ani, a murit, iar alte patru persoane au fost rănite într-un accident produs sâmbătă în localitatea Mărunţei din județul Olt. Polițiștii spun că unul dintre șoferii implicați, un tânăr de 19 ani, a fost depistat sub influența substanțelor psihoactive.

În accidentul produs pe DJ 546 au fost implicate două autoturisme şi un pieton, lovit de una dintre maşini după ciocnirea dintre acestea, au precizat reprezentanții IPJ Olt, conform Agerpres.

Șoferul uneia dintre mașini, un tânăr de 19 ani, a fost testat cu aparatul Drugtest, fiind depistat cu influența substanțelor psihoactive (T1B THC), au precizat anchetatorii.

"Din primele verificări, poliţiştii au constatat faptul că în eveniment au fost implicate două autovehicule şi un pieton, respectiv, un autoturism, condus de un tânăr de 19 ani, din oraşul Balş, judeţul Olt şi un un autoturism, condus de un tânăr de 27 ani, din Mărunţei.

În urma evenimentului rutier, o femeie, pasageră într-unul din cele două autoturisme, a decedat, iar alte patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cosmin Lupu, conform sursei citate.

Șoferul care ar fi consumat substanțe interzise ar fi intrat într-o depășire înainte de impact

Polițiștii i-au testat pe șoferii mașinilor implicate în accident atât cu etilotestul, cât și cu aparatul Drugtest. Rezultatele au indicat că aceștia nu consumaseră alcool, însă tânărul de 19 ani a fost depistat sub influența unei substanțe psihoactive, respectiv T1B THC.

Potrivit unor surse neoficiale, cele două mașini s-au ciocnit, după ce autoturismul condus de tânărul de 19 ani ar fi intrat în depășire.

Femeia care a murit era pasageră în mașina condusă de tânărul de 19 ani, iar persoanele rănite sunt pietonul şi trei pasageri din maşinile implicate.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă, vătămate corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE