Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sindicaliștii din Educație nu acceptă niciun acord, chiar dacă e girat de Iohannis. ”Greva continuă. Avem nevoie de majorări”

Sindicaliștii din Educație au anunțat, miercuri, că nu vor semna ”niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României” și au reiterat că profesorii au nevoie de ”majorări, nu de prime sau vouchere”, motiv pentru care greva profesorilor va continua. Într-un interviu acordat Euronews România, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor în Educație ”Spiru Haret”, a declarat că este nevoie de creșteri salariale pentru toți profesorii care lucrează în învățământul preuniversitar, nu doar pentru cei debutanți.

Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar: Greva continuă!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României.

Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor”, au precizat reprezentanții celor două sindicate într-un comunicat.

Liderii celor două sindicate au reiterat că revendicările angajaților din Educație rămâne același: majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare și emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic).

Marius Nistor (FSE), despre creșterea salariilor profesorilor debutanți la 4.000 de lei. ”Creșterile salariale trebuie acordate pentru toți”

Întrebat despre scenariul creșterii salariilor profesorilor debutanți la 4.000 de lei, etapizat în următorii trei ani, Marius Nistor a declarat în direct la Euronews România că nu poate lua în considerare ” documente concrete”.

”Nu putem vorbi de creșteri salariale doar în zona colegilor noștri care debutează în zona de învățământ preuniversitar.

Creșterile salariale trebuie acordate pentru toți colegii noștri care lucrează în învățământul preuniversitar pentru că în situația în care mergi cu o majorare masivă doar pentru debutanți, vei ajunge în situația în care debutantul va depăși profesorul cu grad didactic II și vechime în sistemul de învățământ”, a afirmat Marius Nistor.

Liderul sindical a dat de înțeles că, în acest moment, cadrele didactice nu sunt dispuse să renunțe la revendicări și cer guvernanților o creștere salarială de 25%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE