Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Subiecte și barem pentru simularea Evaluării Naționale 2023 la Matematică

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, marţi, proba scrisă la Matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale 2023, așa cum prevede calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei.

Subiectul și baremul la simularea Evaluării Naționale 2023 la Matematică

Reguli la simularea Evaluării Naționale 2023, proba la Matematică

Accesul elevilor în sălile de examen este permis până la ora 8:30. Probele încep la ora 9:00, atunci când vor fi distribuite subiectele.

Potrivit Ministerului Educației, subiectele de la simularea examenelor naţionale sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso.

Subiectele şi baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naţionale vor fi publicate zilnic, la ora 15,00.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore pentru elevii de clasa a VIII-a, respectiv trei ore pentru elevii din clasele terminale de liceu, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Rezultatele simulării Evaluării Naționale 2023 vor fi comunicate pe data de 29 martie.

De ce este organizată simularea Evaluării Naționale de către Ministerul Educației

Reprezentanții Ministerului Educaţiei spun că simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

"Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi", a precizat Ministerul Educaţiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE