Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Subiecte și barem pentru simularea Evaluării Naționale 2023 la Limba română

Publicat de: Euronews

Elevii de clasa a VIII-a au susținut, luni, proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării naţionale, așa cum prevede calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei.

Subiectul și baremul la simularea Evaluării Naționale 2023 la Limba română

20/03/2023 , 16:35

Subiectele la Limba română la simulare:

20/03/2023 , 14:10

Patru elevi eliminați pentru tentative de fraudă

Potrivit informațiile transmite de Ministerul Educației, din centralizarea inspectoratelor școlare județene, au fost prezenți 164.009 elevi din cei peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent.

Patru elevi au fost eliminați, pentru tentative de fraudă.


Următoarea probă scrisă este cea la Matematică și va avea loc marți.

De asemenea, elevii care fac parte din comunități ale minorităților naționale vor susține proba la Limba şi literatura maternă miercuri.

Rezultatele simulării la Evaluarea Națională 2023 vor fi anunțate pe data de 29 martie, conform Agerpres.

Subiecte pentru simularea Evaluării Națională 2023. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, moment în care vor fi distribuite subiectele.

Potrivit Ministerului Educației, subiectele de la simularea examenelor naţionale sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso.

"Pentru simularea EN VIII, subiectele sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso, aşa cum este transmisă de Centrul Naţional pentru Politici în Educaţie şi Evaluare. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul", conform Ministerului Educaţiei.

Subiectele şi baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naţionale din acest an vor fi publicate zilnic, la ora 15,00.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore pentru elevii de clasa a VIII-a, respectiv trei ore pentru elevii din clasele terminale de liceu, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a va începe pe 19 iunie. Pentru ca elevii să se poată pregăti pentru examene, Ministerul Educației a publicat modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE