Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Calendarul simulării la Bac 2023. Când vor susține elevii de liceu testele scrise

Ministerul Educației a aprobat calendarul probelor de simulare a examenului de bacalaureat din 2023. Elevii de liceu vor susține în luna martie cele trei probe scrise de testare (patru, pentru elevii care vor susține și proba la limba maternă).

Potrivit Ministerului Educaţiei, simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Calendar simulare Bac 2023

Rezultatele simulărilor la Bac 2023 vor fi comunicate pe 6 aprilie. Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog (prin excepție, pot fi trecute doar dacă elevul solicită în scris acest lucru).

Rezultatele vor fi, însă, analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Examenul de bacalaureat începe pe 12 iunie.

Ce probe se dau la Bac 2023

Elevii vor susține trei probe de evaluare a competențelor și trei probe scrise, două din ele în funcție de profilul și specializarea urmate în liceu. Elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităților naționale vor susține și o probă la Limba maternă.

Cele trei probe de evaluarea a competențelor sunt: limba română, limba străină și evaluarea competențelor digitale.

Indiferent de profilul și specializarea urmate în liceu, toți absolvenții vor susține prima proba scrisă la Limba și literatura română.

A doua probă, cea obligatorie a profilului este Matematică pentru elevii de la profilul Real, Servicii, Resurse naturale și protecția mediului, Tehnic Militar, respectiv Istorie, pentru profilul Uman, Artistic, Pedagogic (mai puțin specializarea Învățătoare-educatoare) și Teologic.

Pentru a treia probă, candidații vor avea de ales o disciplină dintre: Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Economie, Geografie, Logică și argumentare, Sociologie, Filosofie și Psihologie.

Modele de subiecte pentru Bac 2023 au fost deja publicate de Ministerul Educației.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE