Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Calendarul simulării la Bac 2023. Când vor susține elevii de liceu testele scrise

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ministerul Educației a aprobat calendarul probelor de simulare a examenului de bacalaureat din 2023. Elevii de liceu vor susține în luna martie cele trei probe scrise de testare (patru, pentru elevii care vor susține și proba la limba maternă).

Calendar simulare Bac 2023

  • 27 martie 2023 – Proba scrisă la Limba și literatura română

  • 28 martie 2023 – Proba obligatorie a profilului

  • 29 martie 2023 – Proba la alegere a profilului și specializării

  • 30 martie 2023 – Proba scrisă la Limba maternă

Rezultatele simulărilor vor fi comunicate pe 6 aprilie. Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog (prin excepție, pot fi trecute doar dacă elevul solicită în scris acest lucru).

Rezultatele vor fi, însă, analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Examenul de bacalaureat începe pe 12 iunie.

Ce probe se dau la Bac 2023

Elevii vor susține trei probe de evaluare a competențelor și trei probe scrise, două din ele în funcție de profilul și specializarea urmate în liceu. Elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităților naționale vor susține și o probă la Limba maternă.

Cele trei probe de evaluarea a competențelor sunt: limba română, limba străină și evaluarea competențelor digitale.

Indiferent de profilul și specializarea urmate în liceu, toți absolvenții vor susține prima proba scrisă la Limba și literatura română.

A doua probă, cea obligatorie a profilului este Matematică pentru elevii de la profilul Real, Servicii, Resurse naturale și protecția mediului, Tehnic Militar, respectiv Istorie, pentru profilul Uman, Artistic, Pedagogic (mai puțin specializarea Învățătoare-educatoare) și Teologic.

Pentru a treia probă, candidații vor avea de ales o disciplină dintre: Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Economie, Geografie, Logică și argumentare, Sociologie, Filosofie și Psihologie.

Modele de subiecte pentru Bac 2023 au fost deja publicate de Ministerul Educației.

Distribuie

Taguri