Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep va participa la Miami Open. Organizatorii i-au oferit wild card

Update: Simona Halep a anunțat, joi, că va juca la Miami Open. Sportiva a mulțumit organizatorilor că îi dau șansa să revină pe terenul de tenis, într-o competiție importantă.

”Sunt încântată să vă anunț pe toți că voi reveni în circuitul WTA peste două săptămâni, la Miami Open! Mulțumesc turneului pentru că mi-a oferit această oportunitate și abia aștept să mă întorc pe teren și să concurez. Ne vedem cu toții în curând!

Știrea inițială: Simona Halep a fost invitată să joace la Miami Open, turneu care începe pe 17 martie, rămâne însă să decidă zilele viitoare dacă e momentul oportun pentru a juca acolo, au declarat surse pentru Euronews României.

Oficial, organizatorii au acordat wild carduri Emmei Răducanu, lui Venus Williams și Caroline Wozniacki.

Invitația ar veni chiar din partea organizatorului oficial, însă decizia e luată de către proprietarul turneului.

IMG este cea mai mare agenție de impresariat din lume, care deține licențele pentru numeroase turnee, inclusiv pentru Miami Open.

Ce reprezintă wild cardurile

Un wildcard este o invitație care permite unui jucător să participe la un eveniment pentru care nu s-ar califica în funcție de clasamentul său mondial actual.

Orice jucător care primește un wildcard ocolește turneul de calificare și intră direct pe tabloul principal.

Fiecare jucător cu wildcard primește premii în aceeași măsură ca și cei care participă direct sau se califică, deși este puțin probabil să se confrunte în primul tur cu un alt jucător care a primit un wildcard.

Cine stabilește ce jucători primesc wildcard-uri?

Fiecare eveniment rezervă un anumit număr de locuri pentru wildcard-uri, Grand Slam-urile și cele mai mari evenimente ATP/WTA permițând ca până la opt jucători de pe tablourile principale de simplu masculin și feminin să beneficieze de wildcard-uri.

Comitetul de organizare al fiecărui eveniment este cel care decide cine primește wildcardurile, iar jucătorii din aceeași federație națională care organizează turneul sunt de obicei primii la rând.

Simona Halep are nevoie de wildcard-uri pentru a participa la turnee, deoarece nu este clasată. Maximul pe care îl poate primi pentru WTA1000, 500 și 250 este de 6 pe an, fără a include Slamurile. Așadar, ea va putea primi doar 6 wild carduri în acest an.

WTA a confirmat că Simona Halep poate reveni imediat în circuit

Asociaţia Jucătoarelor de Tenis (WTA) a confirmat marţi seara că românca Simona Halep poate reveni imediat în circuitul profesionist, după ce suspendarea sa de patru ani a fost redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

''Halep, eligibilă să îşi reia cariera cu efect imediat'', titrează site-ul WTA, care trece în revistă decizia luată de TAS de a-i reduce suspendarea de patru ani.

"WTA respectă procesele care au loc pentru a proteja integritatea sportului şi pentru a oferi un mediu sportiv corect. Astfel, WTA susţine total decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv şi salută revenirea imediată a Simonei în joc'', precizează WTA.

Halep nu a mai jucat un meci oficial de la cel pierdut în primul tur la US Open în 2022.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

''Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere.

Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător'', se arată în comunicatul TAS.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE