Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacții după decizia TAS în cazul Simonei Halep. Ilie Năstase: ”Problema este că a durat mai mult procesul decât decizia de nouă luni”

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat că Simona Halep, care poate reveni în circuitul WTA după reducerea suspendării de către TAS, are posibilitatea de a ajunge din nou în elita tenisului mondial, neavând o problemă de ordin fizic.

"Numai Simona poate şti cât de repede vrea să revină şi cât de bine ar putea juca acum. Eu zic că este o performanţă ceea ce s-a obţinut la TAS. Problema este că a durat mai mult procesul decât decizia de nouă luni. Procesul a durat un an şi şase luni şi decizia este de nouă luni. Asta este problema. Ea o să joace, nu are problemă de tenis să facă performanţă, probabil că va primi wild card la toate turneele la care doreşte ea să joace şi atât. Ştiţi că sunt mulţi care se accidentează nouă luni şi revin după un an, nu este o problemă asta. Simona Halep ar putea reveni în top, e tânără, la nivel fizic stă bine Nu are nicio problemă, a fost numărul unu. În plus ea s-a pregătit în toată perioada asta cât a fost procesul şi nu cred că are o problemă de formă de joc. Nu are meciuri, asta este altceva, dar are antrenament", a declarat Năstase.

Primul număr 1 din istoria clasamentului ATP consideră că avocaţii angajaţi de Halep merită felicitaţi pentru decizia obţinută la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

"Nu este o problemă a României, este problema ei, este un succes al avocatului, care trebuie felicitat. Probabil că dacă se duceau peste ei mai devreme nu mai dura un an şi şase luni. Nu au făcut treaba asta, dar dacă au reuşit până la urmă să obţină nouă luni este foarte bine", a mai spus Ilie Năstase.

Elisabeta Lipă: ”Este o victorie uriaşă a Simonei Halep, mă bucur nespus că şi-a dovedit nevinovăţia”

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a declarat că reducerea de la 4 ani la 9 luni a sancţiunii pentru doping reprezintă o victorie uriaşă pentru jucătoarea de tenis Simona Halep, precizând că se bucură că aceasta a reuşit să îşi dovedească nevinovăţia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

"Sunt extrem de bucuroasă de această veste. Mă bucur nespus că a reuşit şi şi-a demonstrat nevinovăţia după atâta timp. Acum să vedem cum îi dau ei tot stresul şi toată energia pe care şi-a consumat-o de la începutul acestui caz. Este clar o victorie uriaşă a Simonei Halep şi a sportului românesc. Dar în primul rând a ei, pentru că ea a fost cea care a trecut prin această luptă. E mare lucru să duci o asemenea luptă şi să o câştigi", a afirmat Lipă, potrivit Agerpres.

Preşedinta a menţionat că aşteaptă să o revadă cât mai curând pe terenul de tenis pe Simona Halep.

"De abia aştept să o văd din nou pe terenul de tenis, ca toţi românii de altfel. Pentru că e clar că ea de mâine poate să joace din nou tenis dacă noua sancţiune este de 9 luni... Ea e suspendată de mult timp, de doi ani şi ceva cred... au trecut cele 9 luni. Deci aşteptăm să o vedem din nou pe teren şi să redevină acea Simona pe care o ştim toţi", a precizat Elisabeta Lipă.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat reducerea pedepsei Simonei Halep la 9 luni în loc de inițialii 4 ani. Echipa sportivă și avocatul acesteia au confirmat inițial această informație, iar decizia TAS de la Lausanne este considerată definitivă. Suspendarea de 9 luni a Simonei Halep a ajuns la termen pe 6 iulie 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE