Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Președintele Federației de Tenis, după ce pedeapsa Simonei Halep a fost redusă de TAS la 9 luni: ”Poate intra în competiție”

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat în exclusivitate pentru Euronews România că victoria obținută de Simona Halep la TAS este una extrordinară.

Oficialul a anunțat de asemenea că jucătoarea de tenis se poate întoarce deja pe teren, legal, însă aceasta are nevoie de pregătire.

Reacția Federației Române de Tenis

”Va avea nevoie de câteva luni să se pună la punct, ea poate intra oricum în competiție. Este obișnuită cu performanța, deci se va pregăti. În orice caz este o victorie extrem de importantă și mă bucur foarte mult pentru ea și familia ei care au suferit foarte mult.

Îmi aduc aminte că încă din primele interviuri pe care le-am dat, după ce ea a fost învinuită am și redat discuția cu ea în care mi-a spus <<George, îți spun cu mâna pe inimă nu am nimic ilegal, nu am luat nimic>>. Acum că TAS a dat un verdict extrem de favorabil, o victorie a Simonei, în condițiile în care cei de la ETA au venit și au cerut mărirea pedepsei.

Deci, este o veste extraordinară, ne bucurăm pentru Simona și o așteptăm pe terenul de joc. Nu îi va fi ușor, va avea de muncă, dar cu siguranță așa cum o știm pe Simona, ambițioasă, determinată și cu dorință de performanță va reveni și va dori să  demonstreze tuturor că toată cariera ei nu este închisă și va obține performanțe deosebite.

Roland Garros e cam aproape, nu știu dacă merge să joace în condițiile în care nu e foarte bine pregătită, dar când va reveni o va face cu succes.

La audieri cred că a cântărit cel mai mult sinceritatea. Ea a zis de la început că nu a luat absolut nimic și că era total străină de ce s-a întâmplat. Înseamnă că lucrurile așa au fost în pofida unor voci care au dat în ea din toate pozițiile.

Vina a venit din partea cuiva. De unde putea să vină? Din partea echipei care s-a ocupat direct de pregătire, de nutriție, de tot ceea ce a însemnat echipa din spatele ei.”, a declarat George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, exclusiv pentru Euronews România.

TAS a redus pedeapsa Simonei Halep

Vorbim despre 9 luni, în loc de 4 ani. Informația, confirmată inițial de echipa sportive și de avocatul ei, a fost confirmată și de TAS. Decizia TAS este una definitivă. Suspendarea de 9 luni a Simonei Halep a expirat pe 6 iulie 2023.

”Juriul TAS a stabilit în unanimitate că perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de ITF trebuie redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită dispozitivul hotărârii arbitrale”, se arată în decizia TAS.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE