Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Bucura-Oprescu, noul ministru al Muncii, cere măsuri în scandalul azilelor groazei. ”Va reprezenta preocuparea imediată a mea”

Noul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a afirmat că situația descoperită în ”azilele groazei” va reprezenta preocuparea sa ”imediată”. Una dintre priorități va fi modificarea legislației privind acreditarea și licenţierea căminelor de bătrâni, de copii şi pentru persoanele cu dizabilităţi

Simona Bucura-Oprescu a depus miercuri jurământul în calitate de ministru al Muncii și Solidarităţii Sociale, precizând că, pentru ea este vorba despre ”asumarea unei responsabilităţi profesionale enorme”

”Îmi voi folosi toate resursele şi toată pregătirea pentru a livra - alături de echipa Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale - rezultatele pe care o societate întreagă le aşteaptă de la noi.

Tema care a zguduit întreaga ţară şi care m-a lăsat şi pe mine fără cuvinte - ca om, ca cetăţean, ca fiică - şi anume situaţia descoperită în "azile ale groazei" va reprezenta preocuparea imediată a mea şi a ministerului, făcând o misiune de credinţă din a exercita autoritatea pe care statul român o are pentru siguranţa şi îngrijirea bătrânilor noştri.

Prioritatea mea o reprezintă modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte acreditarea şi licenţierea căminelor de bătrâni, de copii şi pentru persoanele cu dizabilităţi", a scris Simona Bucura-Oprescu pe pagina sa de Facebook.

Noul ministru al Muncii a precizat că vrea o reorganizare a instituţiilor de control, astfel încât să fie întărită eficienţa acestora.

”Nu mai vreau agenţii multe care se calcă în picioare în materie de atribuţii, ci puţine, dar mai puternice şi eficiente", a precizat Simona Bucura-Oprescu.

Ce se întâmplă cu legea pensiilor și pensiile speciale

Cât despre Legea pensiilor, noul ministru al Muncii a afirmat că vor fi mobilizate toate resursele pentru a definitiva noua Lege a pensiilor din sistemul public şi - în acelaşi timp - pentru a lămuri situaţia referitoare la Legea pensiilor de serviciu. De asemenea, în funcţie de hotărârea CCR, dacă va fi cazul, vor fi realizate modificările necesare în lege, în așa fel cât textul legislativ să întrunească atât exigenţele Curții Constituționale, cât şi pe cele ale Comisiei Europene.

Simona Bucura-Oprescu a mai precizat că îşi propune definitivarea Legii salarizării unitare, existând deja variante în lucru în ceea ce priveşte salarizarea profesorilor.

"Mă voi ocupa să avem, în curând, ultimele reglaje şi în ceea ce priveşte întreaga lege, per ansamblul său. Vom supune spre analiză şi aprobare cele mai bune variante. Urmărim, aşadar, o legislaţie în armonie cu interesele românilor, dar şi sustenabilă în raport cu bugetul României", a precizat ea.

"În cazul nostru, la Ministerul Muncii timpul chiar înseamnă bani! Cu cât finalizăm mai repede, într-un efort comun, reformele asumate de Guvern, cu atât România va putea beneficia la timp de tranşele din PNRR, cu atât românii vor avea mai mulţi bani în buzunar, cu atât companiile private vor avea resurse viabile pentru dezvoltare", a concluzionat Simona Bucura-Oprescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE