Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Poziția PSD, după demisiile lui Firea și Budăi: ”Așteptăm demisii urgente și din celelalte părți cum ar fi Turcan care a dat autorizații pentru azilele groazei”

Purtătorul de cuvânt al PSD spune că formațiunea politică din care face parte și-a asumat deciziile cu privire la cazul azilelor groazei, lucru pe care îl așteaptă și de la alte persoane care au fost implicate în acest dosar.

”Analiză se va face la următorul Consiliu Politic Național, de luni, dar lucrurile care trebuiau spuse sunt zise deja în spațiul public. PSD și-a asumat până în zona guvernamentală cu promptitudine deciziile premierului: decizii, controale, penalizări și într-un final restructurare fundamentală a sistemului de asistență socială.

Pe plan politic este o chestiune pe care iarăși doi miniștri ai PSD-ului și-au asumat-o cu onoare demisia și au părăsit Guvernul neavând o linie directă de vinovăție în situația întâmplată în acel moment.

Există o legătură Firea-Godei evidentă, pe care o știm și a fost discutată în spațiul public, dar nu există o legătură care să ducă vinovăția lui Godei la Gabriela Firea. Asta și s-a întâmplat. A fost o demisie de onoare pentru protejarea premierului și a partidului. A venit și din partea lui Budăi și din partea Gabrielei Firea fără să aibă o vinovăție directă și dovedită cu aceste cazuri.

Acum rămâne să vedem și pe cei care și-au vărsat năduhul cu mare energie în ultimul timp că vor lua aceleași decizii. Aș începe cu domnul Drulă, el are cel puțin trei primari în subordine ca președinte de partid care au azile cu mari probleme, e vorba de Clotilde Armand, de Fritz la Timișoara, de Bacău, o avem pe doamna Turcan care a semnat pe vremea când era ministru al Muncii și vicepremier autorizații pentru azile ale groazei. Noi ne-am făcut treaba, aștept cu mare interes să îi văd și pe cei care au cerut onoare în zona politică că sunt în stare de onoare în această zonă. Aș vrea să văd și niște demisii urgent și de acolo. ”, a susținut purtătorul de cuvânt al PSD.

Ce spune despre Florentin Pandele

În ceea ce îl privește pe Florentin Pandele, Romașcanu spune că primarul din Voluntari a dat explicații și așteaptă și din partea celorlalți lideri politici implicați să facă acest lucru.

”Florentin Pandele nu este membru al Partidului Social Democrat. Oricine a fost într-un fel sau altul legat de această chestiune trebuie să dea niște explicații, dar Pandele și le-a dat pe ale lui. Ceilalți încă tac și nu se întâmplă nimic. PSD a preluat această guvernare cu poziție de premier de foarte puțină vreme, dar a luat și activele și pasivele”, a declarat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE