Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sheryl Sandberg va părăsi consiliul de administrație al companiei Meta

Sheryl Sandberg se retrage din consiliul de administrație al Meta, la aproape doi ani după ce a renunțat la poziția de director executiv al companiei, potrivit Euronews Next.

"Cu inima plină de recunoștință și cu mintea plină de amintiri, anunț consiliul Meta că nu voi candida pentru realegere în luna mai a acestui an", a spus ea într-o postare pe Facebook, adăugând că a fost "momentul potrivit pentru a mă retrage" și că va fi consilier al companiei.

Sandberg s-a alăturat Facebook în 2008 ca adjunct principal al lui Mark Zuckerberg, iar patru ani mai târziu a devenit membru al consiliului de administrație al companiei, după ce a asistat la creșterea exponențială a Facebook, de la start-up la una dintre cele mai valoroase companii din lume.

Ea a fost o figură proeminentă a și a fost unul dintre pionierii modelului de afaceri al Facebook bazat pe publicitate.

Ce urare i-a făcut Mark Zuckerberg

A demisionat din funcția de director de operațiuni al Meta în mai 2022, în urma mai multor controverse, precum răspândirea dezinformării în alegerile din 2016 și pandemia COVID-19 din 2020, precum și scandalul Cambridge Analytica.

De când a părăsit Meta, femeia în vârstă de 54 de ani și-a dedicat timpul, în ultimii doi ani, organizației sale non-profit LeanIn.org, care are ca scop abilitarea femeilor la locul de muncă.

Absolventa de la Harvard este, de asemenea, autoarea mai multor cărți, printre care se numără manifestul său feminist din 2013 "Lean In: Women, Work, and the Will to Lead".

Înainte de rolul său la Meta, a lucrat la Google ca vicepreședinte al vânzărilor și operațiunilor online și șefă de cabinet pentru Departamentul de Trezorerie al SUA în timpul mandatului fostului președinte Bill Clinton.

"Îți mulțumim Sheryl pentru contribuțiile extraordinare pe care le-ai adus companiei și comunității noastre de-a lungul anilor", a scris Zuckerberg în replică la demisia acesteia.

"Dedicarea și îndrumarea ta au fost esențiale pentru succesul nostru și îți sunt recunoscător pentru angajamentul tău de nezdruncinat față de mine și Meta de-a lungul anilor. Aștept cu nerăbdare acest următor capitol împreună!"

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE