Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Shakira riscă al doilea proces pentru neplata taxelor în Spania. Ce sumă datorează cântăreața

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Artista columbiană Shakira riscă un al doilea proces în Spania, după ce a fost acuzată c-ar datora aproape 6,7 milioane de euro autorităților fiscale spaniole, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Reprezentanții Biroului Procuraturii Publice din Spania au depus o plângere penală împotriva Shakirei la un tribunal de lângă Barcelona, a precizat un purtător de cuvânt al autorităților judiciare.

Acea instanță urmează să decidă dacă artista va trebui să fie judecată în cadrul unui proces.

O anchetă preliminară a fost demarată în luna iulie ca urmare a unui raport al Fiscului spaniol referitor la două posibile infracțiuni legate de veniturile și impozitele deținute de Shakira pe proprietăți aferente anului 2018.

Shakira, acuzată de evaziune fiscală după ce n-ar fi plătit taxe de peste 14 milioane de euro

În vârstă de 46 de ani, cântăreaţa latino-americană, celebră datorită melodiilor ”Waka Waka” sau ”Hips Don't Lie”, urmează să fie judecată într-un proces la Barcelona, la sfârșitul acestui an. Shakira este vizată de două acuzații separate de evaziune fiscală, totalizând aproximativ 14,5 milioane de euro şi reprezentând taxe neachitate pentru perioada 2012-2014.

Pentru acel proces, procurorul public din Spania a cerut o pedeapsă cu închisoarea de opt ani și două luni, precum și o amendă de 23,8 milioane de euro.

În apărarea sa, Shakira a afirmat în repetate rânduri că este nevinovată şi a negat acuzaţiile aduse în primul proces. Artista a considerat că trebuia să plătească taxe în Bahamas în 2012, 2013 şi 2014, nu în Spania. Cu toate acestea, ea a susținut că a achitat între timp toate taxele, plus dobânzile aferente.

În iulie 2022, Shakira a respins un acord cu procurorii din Spania, unde a locuit alături de fostul ei partener de viaţă Gerard Pique, fost membru al naţionalei de fotbal a Spaniei şi al echipei F.C. Barcelona. Cei doi s-au despărţit între timp, iar Shakira s-a mutat la Miami alături de cei doi fii ai lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE