Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Shakira riscă al doilea proces pentru neplata taxelor în Spania. Ce sumă datorează cântăreața

Artista columbiană Shakira riscă un al doilea proces în Spania, după ce a fost acuzată c-ar datora aproape 6,7 milioane de euro autorităților fiscale spaniole, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Reprezentanții Biroului Procuraturii Publice din Spania au depus o plângere penală împotriva Shakirei la un tribunal de lângă Barcelona, a precizat un purtător de cuvânt al autorităților judiciare.

Acea instanță urmează să decidă dacă artista va trebui să fie judecată în cadrul unui proces.

O anchetă preliminară a fost demarată în luna iulie ca urmare a unui raport al Fiscului spaniol referitor la două posibile infracțiuni legate de veniturile și impozitele deținute de Shakira pe proprietăți aferente anului 2018.

Shakira, acuzată de evaziune fiscală după ce n-ar fi plătit taxe de peste 14 milioane de euro

În vârstă de 46 de ani, cântăreaţa latino-americană, celebră datorită melodiilor ”Waka Waka” sau ”Hips Don't Lie”, urmează să fie judecată într-un proces la Barcelona, la sfârșitul acestui an. Shakira este vizată de două acuzații separate de evaziune fiscală, totalizând aproximativ 14,5 milioane de euro şi reprezentând taxe neachitate pentru perioada 2012-2014.

Pentru acel proces, procurorul public din Spania a cerut o pedeapsă cu închisoarea de opt ani și două luni, precum și o amendă de 23,8 milioane de euro.

În apărarea sa, Shakira a afirmat în repetate rânduri că este nevinovată şi a negat acuzaţiile aduse în primul proces. Artista a considerat că trebuia să plătească taxe în Bahamas în 2012, 2013 şi 2014, nu în Spania. Cu toate acestea, ea a susținut că a achitat între timp toate taxele, plus dobânzile aferente.

În iulie 2022, Shakira a respins un acord cu procurorii din Spania, unde a locuit alături de fostul ei partener de viaţă Gerard Pique, fost membru al naţionalei de fotbal a Spaniei şi al echipei F.C. Barcelona. Cei doi s-au despărţit între timp, iar Shakira s-a mutat la Miami alături de cei doi fii ai lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE