Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania sporește controalele la granița cu Polonia și Cehia

Germania a anunțat miercuri că va spori controalele la frontiera cu Polonia și Cehia pentru a contracara migrația ilegală, în contextul creșterii semnificative a numărului de solicitanți de azil, relatează Euronews.com.

Măsura va viza intensificarea "controalelor polițienești mobile în locuri diferite” și va intra în vigoare săptămâna aceasta, a anunțat ministrul german de Interne, Nancy Faeser, potrivit sursei citate.

Măsura are ca scop combaterea imigrației ilegale, ca urmare a înmulțirii considerabile a numărului de cereri de azil.

De asemenea, Polonia a introdus controale la frontiera cu Slovacia și ia în calcul să aplice măsuri similare la granița cu alte state, inclusiv cu Germania, a anunțat purtătorul de cuvânt al partidului Lege și Justiție (PIS) aflat la putere, notează agenția poloneză Pap.

Rafal Bochenek a declarat miercuri, la postul public de televiziune TVP, că autoritățile poloneze monitorizează granița vestică a Poloniei, iar Guvernul de la Varșovia ar putea reinstitui controale în acele puncte.

"Știu că acest tip de analiză este în curs de desfășurare, deoarece Germania este deseori o destinație pentru migranții ilegali", a spus Bochenek , adăugând că în anul 2022, Germania a acceptat aproape 100.000 de migranți ilegali și aproape 70.000 în acest an.

Germania a avertizat recent că ar putea introduce controale la granița sa cu Polonia, în pofida faptului că ambele state fac parte din spațiul Schengen.

Oficialii de la Berlin și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu numărul tot mai mare de migranți care ajung în Germania după ce au traversat Polonia și Republica Cehă.

La rândul său, Bochenek a afirmat că Polonia este de asemenea îngrijorată din cauza migranților care vin în Polonia din Germania.

"Există, prin urmare, amenințări și riscuri serioase ca unii dintre ei să vrea, de exemplu, să intre în Polonia pentru a comite infracțiuni, furturi sau atacuri", a avertizat Bochenek, conform agenției PAP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE