Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Polițiștii vor primi bonusuri dacă vor contribui la capturarea unor mari cantități de droguri sau dacă denunță fapte de corupție

Publicat de: Euronews

Polițiștii care contribuie la mari capturi de droguri sau la denunţarea unor fapte de corupţie, printre altele, ar putea primi bonificaţii, a transmis, miercuri, secretarul de stat în MAI, chestor general de poliţie Bogdan Despescu.

„La iniţiativa ministrului Afacerilor Interne vom propune o reglementare privind acordarea de bonificaţii poliţiştilor în raport de criterii de performanţă pentru îndeplinirea unor activităţi care au condus la capturarea unor cantităţi semnificative de droguri, substanţe interzise, arme şi muniţii, indisponibilizarea unor sume mari de bani precum şi denunţarea unor fapte de corupţie”, a spus Despescu, într-o conferinţă la sediul MAI, pe tema măsurilor dispuse pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și combaterea infractionalității.

Despescu a precizat că vor să crească gradul de siguranţă a cetăţeanului şi combaterea infracţionalităţii, în special privind traficul de droguri, traficul de persoane, arme, siguranţă rutieră şi migraţie ilegală.

Una dintre modificările avute în vedere prevede ca Poliţia să poată dispune din oficiu urmărirea penală în anumite situaţii, pentru ca DIICOT să se degreveze de cauzele cu un caz de complexitate scăzut, poliţistul antidrog având un rol activ în investigarea acestor fapte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE