Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania ar putea face controale la granița cu Polonia. Olaf Scholz cere explicații de la Varșovia în scandalul ”vize pentru bani”

Germania dă de înțeles că ar putea introduce controale la frontiera cu Polonia, în urma scandalului vize pentru mită.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a cerut clarificări Varșoviei, după ce au apărut acuzații că la consulatele poloneze din Africa și Asia s-ar fi emis vize de muncă pe bani, fără verificări.

În replică, guvernul polonez l-a acuzat pe Scholz de amestec în treburile interne. Însă discuții despre noi controale au loc și cu Cehia.

Ce spune cancelarul Germaniei

”Vom discuta acest lucru cu guvernul polonez. Și spun, așa cum am convenit cu alte țări, va trebui să luăm măsuri suplimentare la frontiere, în funcție de situație. De exemplu, la aceasta.

Am consolidat protecția frontierelor la granița dintre Bavaria și Austria. Când ne-am dat seama că ceva nu merge bine, am ajuns la acorduri foarte dure cu Elveția.

Și există, de exemplu, polițiști federali în Elveția care emit și avize de respingere. O cooperare strânsă a funcționat. Discutăm cu Republica Cehă cum se poate face acest lucru.”, a declarat Olaf Scholz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE